Nyolcgólos meccsen nyertünk az Érdi VSE ellen az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 30., utolsó fordulójában.

A szezon utolsó mérkőzése várt labdarúgóinkra, akik a győzelem és az ezzel járó negyedik hely megszerzéséért léptek pályára az Érd ellen. A kezdőcsapatba visszatért eltiltása után Ekker Milán, illetve csapatkapitányunk, Gál Mátyás is. A találkozó álomszerűen is kezdődhetett volna számunkra, azonban a felső kapufa kétszer is megmentette a vendégeket: mind a két esetben Babinszky Bence végzett el szabadrúgást a kaputól mintegy tizenhét méterre, kissé jobbról, azonban a labda mindkét esetben a lécen csattant. Az második előtt viszont megfogyatkoztak az érdiek, miután a gólhelyzetben kilépő Horváth Balázs lerántotta a Farkas Bálint, aki számára azonnal villant a piros lap. Az emberelőnyünket viszonylag gyorsan gólra váltottuk, a félidő derekán Ekker Milán kanyarította középre a labdát, Babinszky Bence pedig öt méterről, bevetődve lőtt a hálóba (1–0). A tíz emberrel futballozó érdiek azonban nem adták fel, egy szabadrúgás után Németh Gábor közelről fejelt a kapunkba (1–1). A vendégek öröme viszont nem tartott sokáig, hiszen a következő támadás végén ismét megvillant Babinszky Bence, s egy parádés góllal visszaállította egygólos előnyünket (2–1). Ez azonban nem tartott ki a szünetre, ugyanis egy pár perces rövidzárlat alatt fordítottak az érdiek. Előbb Monori Norbert lőtt közelről a kapuba egy jobb oldali centerezés után (2–2), majd két perc elteltével Szabó Richárdot ugratták ki, aki tíz méterről gurított a hálóba (2–3). Ezzel azonban még nem volt vége a játékrésznek, a középkezdés után gyorsan az ellenfél büntetőterületén belülre kerültünk, ahol Bíró Dominik harcolt kit tizenegyest, amit biztos lábbal értékesített (3–3).
A második játékrészt ordító helyzetekkel indítottuk, majd egyre nagyobb nyomás alá helyeztük az Érdet, amely a félpályát is alig lépte át. A vendégek sokáig tartották magukat, azonban az utolsó percekbe lépve megtörtek: Mayer Milán szögletét Gál Mátyás csúsztatta meg, majd Babinszky Bence egy méterről sodorta a hálóba a labdát (4–3). Ezzel pedig még nem volt vége, hiszen az utolsó percben ismét támadónk kért főszerepet, s egy cselsorozat után a negyedik gólját is megszerezte (5–3). Így összességében magabiztos győzelemmel, a negyedik helyen zártunk az idényt.

Székely Tibor: – Először is szeretném megköszönni a vezetőség bizalmát és a csapatomnak ezt a jó tavaszi sorozatot. Úgy gondolom, egy remek időszakot zártunk, sokat léptünk előre eredményességében és játékban egyaránt. Jó érzés volt ezt a csapatot irányítani ezen a mérkőzésen is. Másodszor jártunk úgy, hogy emberelőnyös helyzetbe kerültünk, de még nem ismerjük fel az ilyenkor megfelelő játékszituációkat. Nekünk az fekszik, amikor tíz a tíz ellen, egy olyan ellenféllel tudunk játszani, amelyik ki mer jönni, hiszen olyankor könnyebben megtaláljuk az üres területeket. Emiatt nehéz mérkőzés volt, hiszen az ellenfél visszaállt a tizenhatosára és kilencen védekeztek. Kipróbáltunk mindent, a végén már egy belső védővel játszottunk, támadószellemű játékosokat küldtünk pályára. A csapat végig hitt a győzelemben, ez az egyik nagy erőssége. A mérkőzésnek szép vége lett, ezzel pedig feltettük a tavaszra a koronát. Remélem, hogy egy szép, közös jövő alapkövét tettük le.

Domján Attila: – Mindkét csapat felszabadultan futballozott, s ez érződött a mérkőzésen. A terveinket felborította a kiállítás, hiszen azt követően beszorított minket a Kaposvár, viszont a kontráink hatékonynak bizonyultak. Amit sajnálok, hogy a vezetésünk után gyorsan kiegyenlített a hazai csapat, hiszen, ha egygólos előnnyel mentünk volna szünetre nagyobb esélyünk lett volna a pontszerzésre. A második félidőben már erőben is kezdtünk elfogyni.

 

NB III. Dél-Nyugati csoport, 30. forduló

Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 5–3 (3–3)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 400 néző. V.: ifj. Hartung V. (Aczél P., Szabados D.).
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil (Mayer, a 73. percben), Harsányi, Kis-Fónai (Szabó M., az 57. percben) – Ekker, Horváth B., Gál M., Szederkényi, Pusztai – Babinszky, Bíró D. (N. Mazzonetto, az 57. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Érdi VSE: Kondor T. – Szabó R., Morvai, Németh G., Pintér N. – Göblyös (Kertész B., az 57. percben) – Horváth B. (Kővágó, a 73. percben), Csilus Á. (Rónaszéki, a 73. percben), Farkas B., Juhász B. – Monori. Vezetőedző: Domján Attila.
Gólszerzők: Babinszky (a 22., 32., 86. és a 94. percben), Bíró D. (a 45+2. percben – 11-esből), illetve Németh G. (a 30. percben), Monori (a 43. percben), Szabó R. (a 45. percben).
Kiállítva: Farkas B. (a 12. percben).
Sárga lap: Szabó M. (a 60. percben), illetve Németh G. (a 4. percben).