A negyedik edzőmérkőzésen a harmadik győzelmét aratta csapatunk, amely Kálmán Szilárd kettő, illetve Kocsis Barnabás egy góljával verte a Budapest Honvéd-MFA II. együttesét.

Csapatunk a negyedik, míg a Honvéd fiataljai az első téli előkészületi mérkőzésükön léptek pályára szombat délelőtt. Vezetőedzőnk, Horváth Rudolf ezúttal is 1-4-4-2-es hadrendben küldte pályára a csapatot, amely – akárcsak az ellenfél – nagy lendülettel kezdte a találkozót és ez gyorsan gól is eredményezett. A hetedik percben Fábiánkovits István egy remek átadást követően kilépett a védővonalból majd a kapujából kimozduló Ipacs Péter mellett pöckölte a labdát a jobb alsóba (1–0). A folytatásban csapatunk akarata érvényesült, többet birtokoltuk a labdát, sok hibára kényszerítettük a feltolt védekezéssel a fővárosiakat, de az egyenlítő találatunk nem egy felépített helyzet, hanem egy pontrúgás után született. A szünet előtt tíz perccel Kálmán Szilárd állította le a labdát a kaputól harminc méterre, majd nagy erővel lőtt a jobb felsőbe (1–1).

A második félidőre a hazaiak mezőnyben teljes sort cseréltek, ezáltal pedig új lendületet kaptak. Ebben a játékrészben azonban csapatunk szerzett gyors gólt, újfent szabadrúgásból. Kálmán Szilárd ezúttal a tizenhatos bal sarkra állította le a labdát, majd a kapu bal alsó sarkába lőtt (1–2). A folytatásban előttünk adódtak a nagyobb lehetőségek, Pintér Norbert kétszer is bevehette volna a kispesti kaput, de ezeket a lehetőségek kimaradtak. A hajrába lépve azonban sikerült újra bevennünk a Budapest Honvéd II. kapuját, egy szöglet utáni kipattanót Zólyomi Dávid gyűjtött be, majd Kálmán Szilárdhoz passzolt, aki egyből középre adott, ahol Kocsis Barnabás öt méterről fejelt a hálóba (1–3). Az utolsó percekbe lépve a hazaiak egy eladott labda után László Máté közeli góljával szépítettek (2–3), majd bátran mentek előre az egyenlítésért, de újabb gól már nem esett, így csapatunk a negyedik felkészülési mérkőzésén a harmadik győzelmét aratta.

 

Horváth Rudolf: – Kiváló körülmények között tudtunk játszani a Honvéd II. ellen, amely rengetek utánpótlás válogatottat vonultatott fel ezen az edzőmérkőzésen. Évek óta nagyszerű a képzés zajlik a Magyar Futball Akadémián, így tudtuk, hogy egy intenzív meccs vár ránk, amelyen megkapják a kellő terhelést azok a játékosaink, akik szerdán kevesebb, vagy egyáltalán nem játszottak. A Honvéd II. a mérkőzés elején kihasználta, hogy a buszon maradtunk, de ezt követően átvettük az irányítást és egy egészen jó játékot mutattunk. A második félidőre a Honvéd sort cserélt, így megint egy pörgős ellenféllel találtuk szembe magunkat, de három-egy után le kellett volna zárunk a mérkőzést. Ezt meg kell tanulnunk, illetve azt is, hogy a végére ne váljunk könnyelművé, hiszen ez visszaüthet egy bajnokin.

 

Budapest Honvéd-MFA II.–Kaposvári Rákóczi FC 2–3 (1–1)
Budapest, Honvéd-MFA Utánpótlásközpont, 60 néző. V.: Bartics L.
Budapest Honvéd-MFA II., I. félidő: Schrankó – Sebe, Zrnic P., Nagy Z., Zrnic M. – Tarcson, Kárász, Polák, Benkő – Fehér B., Fábiánkovits. II. félidő: Schrankó (Molnár M., a 70. percben) – Gincsai, Vojtho, Zsigmond R., Pilter – Nagy D., Szamosi Á., Pintér M., László M. – Njamcklovic, Mihály B. Vezetőedző: Szamosi Tamás.
Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs (Mikler D., a 70. percben) – Zólyomi, Gál, Harsányi, Böndi – Ekker, Horváth B., Kocsis B., Kálmán Sz. – Pintér N., Mayer Máté (Sipos B., a 78. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Fábiánkovits (a 7. percben), László M. (a 86. percben), illetve Kálmán Sz. (a 34. és az 55. percben), Kocsis B. (a 76. percben).