Rendet kell tenni a Rákócziban ahhoz, hogy a klub helyzete rendeződni tudjon. Kaposvár nem fenntartója, hanem támogatója és hitelezője a Rákóczinak, s a jövőben is kész segíteni a klubot, de ennek feltételi vannak – mondta Szita Károly polgármester, miután tájékozódott a klub jogi és pénzügyi helyzetéről. 

Kaposvár jelentős támogatója lesz a Rákóczinak, ezt viszont az alábbi feltételekhez kötötte a polgármester#!#  
– Akik felelősek a jelenleg kialakult helyzetért, azoknak távozniuk kell, attól függetlenül, hogy a klubnak voltak eredményes időszakaik is, amelyekért köszönet illeti őket. 
– Jelentős tulajdonosi struktúraváltásra van szükség.
– Az egyesület közgyűlése nevezzen ki egy válságmenedzsert.
– A játékosok tegyenek meg mindent a jó szereplésért.
– A Rákóczi adósságállományának a harmada az önkormányzat felé áll fenn. Ezt a tartozást 5 éves időtartamra, részletben fizetheti vissza. 
– További elvárás, hogy az egyesület minden hónapban számoljon be Kaposvár Ifjúsági- és Sportbizottságának az átalakítás, rendcsinálás folyamatáról. 
– A város a jövőben 20 %-kal növeli a Rákóczi támogatását, így Kaposvár a klub működésének a felét biztosítja. Ennek oka pedig nem más, mint az a csaknem 300 gyermek, aki rendszeresen sportol az utánpótlásban – mondta Szita Károly polgármester, aki bejelentette azt is, hogy hétfőn reggel 20 millió forint támogatást már átutalt az önkormányzat a klubnak.