Czimmerman Árpád személyében új ügyvezető irányítja március 1-től a Kaposvári Rákóczi futballcsapatát működtető kft-t. Illés János egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy tizenöt év után távozik a posztjáról, mivel megrendült felé a városvezetés bizalma. Szita Károly polgármester korábban távozásra szólította fel azokat a személyeket, akik miatt a jelenlegi nehéz helyzetbe került a klub. Az új ügyvezető bizalmat és türelmet kér munkájához.  

Illés János néhány nappal ezelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy távozik a Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. éléről. A sportvezető döntése miatt taggyűlést hívtak össze csütörtök délután a klubházba.

– A taggyűlést azért hívtam össze, hogy a múlt héten bejelentett lemondásomat tulajdonképpen hitelessé tegyük, és formálisan, illetve jogilag is helyre tegyük. A taggyűlés ezt a lemondást elfogadta, azzal a kitétellel, hogy a jövőben is számítanak majd valamilyen formában a munkámra – mondta tömören a leköszönő sportvezető.

A zárt ülés után fény derült Illés János utódjára is. Helyét az a Czimmerman Árpád veszi át március elsejétől, aki korábban létesítményigazgatóként is dolgozott már a klubnál. Az új ügyvezető két problémára szeretne minél hamarabb megoldást találni.

– Az első, hogy legyen újra bizalom. Azt gondolom, hogy ez az első lépés. A második pedig, ami szintén nagyon fontos, hogy a pénzügyi helyzetet stabilizáljuk. Én ehhez természetesen én kevés lennék, ehhez vannak olyanok a tulajdonosi körben, akik sokat fognak segíteni – mondta a leendő ügyvezető. 
* * *
A szombaton 16 órakor kezdődő Sopron elleni találkozóra már 12 órától megvásárolhatók a belépőjegyek a Renault szalon melletti 1-es pénztárban. A többi pénztár 14 órakor nyit ki.