Visszatértünk a győztes útra: Harsányi Dániel fejesével nyertünk a Bonyhád-Majos ellen az NB III. Dél-Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában.

 

Kardos Ernő helyett Gyánó Szabolcs vezette ellenünk a Bonyhád-Majos csapatát, ugyanis a korábban játékosként csapatunkat is erősítő vezetőedző péntek este benyújtotta lemondását, amit a majosiak vezetése el is fogadott. Helyét ideiglenesen a másodedző, Gyánó Szabolcs vette át, aki több volt Kaposváron is megfordult játékost nevezett a kezdőcsapatába. A találkozó elejétől kezdve, fokozatosan vettük át a mérkőzés irányítását, a fölényünk pedig lehetőségekben is kezdett kibontakozni. Előbb Hampuk Ádám került helyzetbe, azonban a jobb alsó felé tartó belsőzésére leért Bonnyai Márk, aki nem sokkal később egy bravúrt is bemutatott, hiszen a kiugró Bíró Dominik nem tudta elpöckölni mellette a labdát. A folytatásban Harsányi Dániel és Szederkényi Ádám fejese is elkerülte a kaput egy-egy pontrúgás után, míg Horváth Balázs lövésébe az utolsó pillanatban léptek bele, majd az ebből adódó a szöglet után pedig Heil Máté visszagurítása után lőtt fölé középpályásunk.

A második félidő elején is fölényben játszottunk, sőt Ekker Milán szinte azonnal helyzetbe került, de az ő lövése is Bonnyai Márk kezében kötött ki. A következő helyzetünkre viszonylag sokat kellett várni, több mint egy órányi játékot követően Hampuk Ádám buktatásáért, a tizenhatos vonaláról végezhettünk el szabadrúgást. Ekker Milán állt a labda mögé, s remekül is célzott, de a Bonnyai Márk bravúrral kitornászta a léc alá tartó labdát. A szöglet után viszont már a korábban csapatunkat is erősítő kapus is tehetetlen volt, hiszen Harsányi Dániel remekül érkezett és közelről fejelt a kapuba (1–0). Egy perc múlva akár megduplázhattuk volna az előnyünket, viszont Babinszky Bence hiába ugrott ki remekül, az ő ziccerét is védte Bonnyai. Az újabb gólt bár nincs sikerült megszereznünk, de a védekezésünk rendben volt a kilencven perc során, így begyűjtöttük a három pontot.

 

Horváth Rudolf: – Az előző fordulóban, a Fradi II. ellen, hiába játszottunk jól, megszakadt a veretlenségi sorozatunk a játékvezető tevékenységének is köszönhetően. Emiatt nehéz helyzetbe kerültünk, lényegesen nehezebb volt így készülni, mint, amikor sorban jöttek a sikerek. Emellett az is nehezítette a felkészülésünket, hogy a Majos időközben edzőváltáson esett át. Az ellenfélben több kaposvári is szerepelt, akik kettőzött erővel játszottak, s azt is tudni kell, hogy Karos Ernő és Gyánó Szabolcs irányításával remek szakmai munka folyt a csapatnál. A mérkőzésen domináltunk, de középen nem tudtunk áttörni és a szélekről sem érkezett elég beadás, köszönhetően az ellenfél rutinos és gyors játékosainak. Maradt a pontrúgás, ami az egyik nagy erősségünk. A következő mérkőzésen ismét válaszút elé érkezünk, hiszen feljebb léphetünk az élboly felé. Remélem, hogy végre sikerrel jövünk ki ebből a helyzetből.

 

Gyánó Szabolcs: – Nehéz ezt mondanom, mint volt támadó, de bíztam a nulla-nullában, mert úgy érzem reggelig sem rúgtunk volna gólt. Ezen pedig el kell gondolkodnunk. Nem úgy tudtunk készülni, ahogy szerettünk volna, de a stabilitás, ami eddig is jellemzett minket, ezúttal is megvolt, akárcsak az impotens támadójáték. A félidőben is elmondtam a srácoknak, ha nem rúgunk gólt, akkor nem szerzünk pontot. Ezúton is szeretném megköszönni Kardos Ernőnek a két és fél évig tartó közös munkát, óriási élmény volt. A mérkőzés követően lemondtam a másodedzői posztomról, de technikai edzőként maradok a csapatnál.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Bonyhád-Majos 1–0 (0–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 300 néző. V.: Szalai L. (Mohos M., Keszthelyi K.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Harsányi, Pusztai – A. Mazzonetto (N. Mazzonetto, a 67. percben), Szederkényi – Horváth B., Hampuk (Babinszky, a 66. percben), Gál M. – Bíró D. (Pintér M., a 80. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Bonyhád-Majos: Bonnyai – Rituper (Preininger, a 75. percben), Tamás Sz., Vető, Széles – Keresztes (Mácsik M., a 87. percben), Pál A., Nagy N. (Mácsik D., a 80. percben), Vukk (Keczeli, a 87. percben)– Kovács L. (Lőrincz D., a 87. percben) – Sajnovics. Megbízott vezetőedző: Gyánó Szabolcs.

Gólszerző: Harsányi (a 66. percben).

Sárga lap: Bíró D. (a 49. percben), Horváth B. (az 58. percben), Harsányi (a 60. percben), Szederkényi (a 94. percben), illetve Széles (az 56. percben), Mácsik M. (a 90. percben).