A Budaörs ellen lép pályára csapatunk szerdán 14 órakor a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A találkozónak a tatabányai Grosics Gyula Stadionban ad otthont.

Ebben a hónapban már második alkalommal csap össze a szintén másodosztályú Budaörs SC gárdájával együttesünk. A bajnokságban sajnos kétgólos vereséget szenvedett csapatunk, de szerdán már itt is a remek alkalom a visszavágásra.

– Ugyanúgy várjuk a Budaörs elleni első kupamérkőzést is, mint a többit, egyszóval megpróbálunk győzni – mondta Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Nem lesz egyszerű feladat, hiszen elég különlegesen alakul így a hét, hogy szerdán a Magyar Kupában is pályára lépünk, hétvégén pedig egy rangadót játszunk a ZTE ellen. Ketté kell osztani a keretet, így más-más terhelést kapnak a játékosok, tehát felborul a megszokott felkészülési rend. Remélem, hogy mind a két fronton sikerrel vesszük majd az előttünk álló akadályokat.
Csapatunk megye egyes szombathelyi Király SZE, az NB III-as SZEOL SC, majd az NB I-es Újpest FC kiejtésével jutott el a nyolcaddöntőig. Waltner Róbert a fővárosi lila-fehérek ellen azoknak a labdarúgóknak szavazott bizalmat, aki a másodosztályban kevesebb játéklehetőséghez jutnak, azonban akkor bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A budaörsiek is hasonló utat jártak be, hiszen az első osztályú Diósgyőri VTK együttesét búcsúztatták az előző fordulóban.

– Ezúttal is azok a játékosok kapnak lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak, remélem, hogy így is sikeresek leszünk – tette hozzá a vezetőedző. – Az Újpest elleni egy különleges mérkőzés volt, ha tízszer játszottunk volna ebben a felállásban a fővárosiak ellen, valószínűleg nagy arányban ők nyertek volna. Azon az estén viszont megérdemeltük a továbbjutást. Csapatként küzdöttünk, mindenki a maximumot adta ki magából és ez győzelemmel párosult. Ha ezt meg tudjuk ismételni a Budaörs ellen, akkor ismét sikeresek lehetünk.
A párharc két mérkőzésen dől el. Az odavágót Szőts Gergely vezeti majd, míg segítői Szécsényi István és Szalai Dániel lesznek. A visszavágót egy hét múlva, 2019. február 27-én rendezik a Rákóczi-stadionban.