Közös megegyezéssel bontott szerződést klubunkkal Szakály Attila. A középpályás négy év után hagyja el csapatunkat, melyet számos alkalommal vezetett ki a pályára, mint csapatkapitány.

 

Szakály Attila 2017 januárjában írt alá klubunkhoz, s az elmúlt négy év során 125 bajnoki, illetve nyolc Magyar Kupa mérkőzésen húzta magára csapatunk zöld-fehér mezét, s összesen 17 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A jelenleg 28 esztendős középpályás a 2016/2017-es szezonban csatlakozott az NB III. Nyugati csoportjában szereplő együttesünkhöz, mellyel az első évben bronzérmet szerzett. Szakály Attila már ekkor oszlopos tagja volt a csapatnak, amellyel a következő évadban már sikerült kivívnia a feljutást. A másodosztályban 31 mérkőzésen lépett pályára, s öt gólt szerzett a végül ezüstérmet szerző Rákócziban. A feljutást követően az élvonalban is alapembernek számított és az első NB I.-es találatát is csapatunk színeiben érte el a Diósgyőri VTK ellen.

Szakály Attila neve az elmúlt években szinte összeforrt a Rákóczival, hiszen a Kaposváron töltött négy esztendő során számos alkalommal vezette ki a pályára együttesünket.

 

Szakály Attila az alábbi levélben kíván elköszönni el a csapattól és a szurkolóktól:

 

Tisztelt Rákóczi szurkolók!

Ami az elmúlt napokban történt, azzal nem tudok és nem is akarok azonosulni, ezért kértem szerződésem felbontását. Nagyon rosszul kezeltük a kupabúcsút. Gyerekként viselkedtünk és pont a lényeg maradt el, hogy gratuláljunk a Tállya csapatának a továbbjutáshoz. Ezt ezúton kívánom megtenni, valamint sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Az itt töltött idő alatt mindent megtettem a Rákócziért, a szívemen viseltem a csapat sorsát. Hosszas gondolkodás után döntöttem úgy, hogy nem szeretnék tovább maradni, mivel úgy érzem, az elmúlt napokban többször is jogtalan támadások érték a csapatot a sajtóban és a közösségi médiában. Több mint négy évet töltöttem el a Rákóczinál és csak a jóra szeretnék emlékezni. Arra, hogy a harmadosztályból az NB I.-ig segíthettem a csapatot. Arra, hogy az NB III.-as bajnoki cím után a szurkolóinkkal közösen ünnepeltünk, majd ugyanezt tettük a követő évben is, az NB I.-be jutásnál. Nagyon jó embereket, barátokat ismertem meg, mindig jó szívvel fogok visszaemlékezni Kaposvárra!

 

Szakály Attilának sok sikert kívánunk további pályafutásához!