Női U17-es válogatottunk a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán 3-1-re legyőzte Bükön az észteket és bejutott az Eb-selejtező elitkörbe. A magyar együttes kapuját a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia reménysége, Terestyényi Anna védte – a szakvezetés megelégedésére. 

Nemzeti csapatunk a szombati, Azerbajdzsán elleni 3-0-s győzelem után az észtek ellen lépett pályára Bükön, a hazai rendezésű Eb-selejtező minitorna második játéknapján. A meccs tétje a továbbjutás kiharcolása volt, az észtek legyőzése – az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül – a tavaszi elitkörbe jutást jelenthette a mieinknek. A magyar együttes a 27. percben szerzett vezetést Dorner Dóra góljával, majd Králik Fanni talált a hálóba két alkalommal. Az ellenfél a 73. percben, tizenegyesből szépített.
– Nagyon jól éreztem magam, szerencsére nem volt sok dolgom, egy gólt kaptam, azt is büntetőből. Nagyon örültem, hogy a csapattal sikerült kiharcolni az elitkörös szereplést. Csütörtökön játszunk a lengyelekkel a csoportelsőségért, remélem, jól alakul majd az a mérkőzés is – mondta honlapunknak Anna.
A lengyelek és a magyarok csütörtökön 15 órától Bükön meccselnek egymással a csoportgyőzelemért. 
Magyarország-Észtország 3-1 (2-0)
Magyarország#!# Terestyényi Anna – Nagy Virág, Kovács Laura, Jánosi Ninetta, Csolti Réka – Vasas Lea, Pusztai Sára – Králik Fanni (Horváth Cintia, 75.), Dorner Dóra, Erdész Fanni (Pintye Vivien, 51.) – Vachter Fanni (Kovács Eszter, 68.)


Házi László tanítványa nem okozott csalódást