Harcos játékkal, remek hajrával nyerte meg a Rákóczi a Diósgyőr elleni hazai találkozót a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának nyitó mérkőzésén. A vendégek kétszer is előnybe kerültek, de a kaposváriak az összecsapás legvégén a maguk javára fordították az eredményt.

A találkozó első említésre méltó eseményeként Tisza passzolt jobbról a középen érkező Fernandóhoz, aki 18 méterről lőtt, de Zsók a testével blokkolta a labdát. Az 5. percben Addo lőtt középről, 22 méterről a kapu fölé. A 8. percben Addo ugratta ki ügyesen Grumicot, aki néhány métert vezette a labdát, majd tiszta helyzetben, 14 méterről – lövés helyett – a kapu fölé emelt. 
A 14. percben Balázs B. cselezte magát gólhelyzetbe, a lövése az egyik diósgyőri játékos kezéről vágódott le, de néma maradt a bíró sípja… Egy perccel később Grumic lőtt jobbról, éles szögből, de Rados kapus magabiztosan fogta a kapu bal alsó sarkába tartó labdát. A 25. percben jobb oldali beadás után Grumic tette Bebeto elé a labdát, aki elhamarkodottan fölé lőtt. A 27. percben a harcosan futballozó Grumic 8 méterről próbálkozott egy lapos, nem túl erős lövéssel, de a kapus résen volt. 
A 32. percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr. Bal oldali bedobás után Luque gurította vissza a labdát Sekour elé, aki középről, 14 méterről a léc alá bombázott. 0-1.
 
Az első félidő utolsó 13 percében és a második játékrész első 13 percében csak a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki.
Az 59. percben Balázs esett el a tizenhatoson belül Vági szorításában. A védő sárga lapot kapott, a Rákóczi pedig büntetőt lőhetett. Bebeto állt a labda mögé, és a kapu jobb oldalába lőtt. 1-1.
A 60. percben Bebeto került gólhelyzetbe, a kapust is kicselezte, majd 8 méterről lőtt, Frizoni a gólvonalról vágta ki a labdát.
A 72. percben újra előnybe került a Diósgyőr. Tisza cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd a védők díszkísérete mellett 13 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 1-2.
A 79. percben bal oldali szöglet után Haruna bólintott 6 méterről a kapu mellé. A 86. percben Haruna bal oldali beadása után Bebeto fejelt 2 méterről a kapuba. 2-2.
A 91. percben Safaric 28 méteres szabadrúgása után kipattant a labda Rados kapusról, Grumic pedig közelről a kapuba fejelt. 3-2.
A Rákóczi hihetetlen hajrával fordította meg az eredményt, és a tavasz eddigi legfontosabb győzelmét ünnepelhette a lefújás után.
Kaposvári Rákóczi FC – Diósgyőri VTK 3-2 (0-1)
Kaposvár, 2500 néző. V.#!# Becséri
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Zsók, Bank, Jánvári – Horváth T., Addo (Safaric, 77.) – Bebeto (Graszl, 89.), Mustapha, Balázs B. (Haruna, 67.) – Grumic. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Diósgyőr#!# Rados – Vági, Gal, Nagy T. (Rakovic, 69.), Frizoni – Tisza, Abdouraman (Arze, 83.), Fernando, Sekour, Luque (Gohér, 90.) – Seydi. Megbízott edző#!# Szentes Lázár
Gólszerzők#!# Bebeto (59., 11-esből, 86.), Grumic (91.), illetve Sekour (32.), Tisza (72.)
Sárga lap#!# Balázs B. (47.), Jánvári (65.), Grumic (92.), illetve Vági (59.), Tisza (76.)