Tovább folytatta bravúros menetelését a Magyar Kupában a Kaposvári Rákóczi II. csapata. Az NB III Dráva-csoportjának őszi bajnoka a ZTE és a Gyirmót kiejtése után a nyolcaddöntő első mérkőzésén meglepte az Újpestet is. A fiúk 0-1-ről fordították, és Haruna duplájával kiharcolták a győzelmet is!

A kaposvári stadion mögötti edzőpályán megrendezett mérkőzés első perceiben az élvonalbeli vendégcsapat jeleskedett, a 6. percben Balogh B., nem sokkal később pedig Barczi lőhetett volna gólt, de egyikük sem találta el a kaput. A 15. percben Balogh lövése után a kapufáról pattant ki a labda. A folytatásban a kaposváriak is ráerősítettek#!# előbb Mustapha 12 méteres lövését védte bravúrral a somogyi nevelésű Balajcza kapus, majd Vadas próbálta meglepni egy távoli emeléssel a hálóőrt – sikertelenül
A 34. percben megszerezte a vezetést az Újpest#!# Tajthy ugratta ki Kabátot, aki jobbról 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 0-1.
A második félidőben pályára lépett a kaposvári Haruna is, aki élt is a lehetőséggel. Az afrikai támadó a 79. percben a Mustapha fejese után a kapusról kipattanó labdát közelről a hálóba továbbította. 1-1.
A 90. percben aztán megszületett a kis Rákóczi győztes gólja#!# a balösszekötő helyén előretörő Haruna lefutotta Szokolt, majd igen éles szögből, Balajczát is kicselezve a kapuba gurított. 2-1.
– Erőn felül teljesített csapatunk, mindegy, hogy mi lesz a visszavágón, ezt a sikert már nem lehet elvenni tőlünk. Játékosaim bizonyították, sokra hivatottak – értékelt a lefújás után Barna László edző. 
A visszavágót szombaton 16 órától játsszák a Megyeri úton. 
Kaposvári Rákóczi FC II. – Újpest FC 2–1 (0–1) 
Kaposvár, 800 néző. Vezette#!# Berke.
Rákóczi II.#!# Horváth L. – Kuckó, Major Á., Fenyvesi, Laczkó D. (Banic, 79.) – Horváth T. – Vadas, Bőle, Berdó V., Házi B. (Haruna, 59.) – Mustapha (Reszli, 86.). Edző#!# Barna László
Újpest#!# Balajcza – Szokol, Lipták, Takács Z., Pollák – Nagy P., Tajthy (Remili, 76.) – Barczi, Lázár B. (Balajti, 83.), Balogh B. – Kabát (Rajczi, 65.). Vezetőedző#!# Zoran Szpisljak 
Gólszerzők#!# Haruna (79., 90.), illetve Kabát (34.)