Hampuk Ádám duplájával jutottunk tovább a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában a velünk azonos bajnokságban szereplő PTE-PEAC otthonában.

 

Jó sorozattal a hátunk mögött vártuk a pécsi összecsapást, míg ezzel szemben a PEAC egy kicsit megtorpant, és sok gólt kapott az elmúlt meccsek során. Ez a különbség gyorsan ki is ütközött, hiszen Hampuk Ádám már a második percben megszerezte a vezetést, miután labdát szerzett a tizenhatoson belül, majd hat méterről, jobbról, elég éles szögből a kapus lábai között lőtt a hálóba (0–1). A folytatásban is támadásban maradtunk, s az újabb gólunk is centiken múlt, hiszen Ekker Milán óriási bedobása után Horváth Balázs belsőzött a felső kapufára. A következő lehetőségnél viszont már megdupláztuk az előnyünket: Bíró Dominik nagy bedobását követően Szederkényi Ádám csúsztatta tovább a labdát, amit Hampuk Ádám egy méterről fejelt a kapuba (0–2). A szünet előtt még egy helyzet adódott előttünk, Harsányi Dániel robbant be Ekker Milán szabadrúgására, de kevéssel fölé belsőzött. Ezzel szemben a másik oldalon nem tudtak veszélyt kialakítani a kapunk előtt a pécsiek.

A második félidőre nem is véletlen, hogy belenyúlt a meccsbe a hazaiak vezetőedzője, Lőrinc Antal, aki kettőt is cserélt. A kép viszont nem változott, a helyzetek – bár egyre kevesebb – előttünk alakultak ki, viszont a harmadik gól váratott magára. Az összkép alapján közelebb álltunk a magabiztosabb győzelemhez, mint a pécsi szépítéshez, így tartalékoltuk az energiákat a bajnoki folytatásra.

 

Horváth Rudolf: – A továbbjutásért jöttünk. Éreztük, hogy jó állapotban, lendületben vagyunk, ezt az eredmények is igazolják. Jól kezdtük a mérkőzést, amit már az első félidőben eldönthettünk volna, hiszen inkább benne volt a harmadik, negyedik gólunk, mint a pécsi szépítés. A második félidőt csak irányítás alatt kellett tartanunk, ezt tökéletesen megvalósítottuk. Kicsit spóroltunk, hogy a kevés létszám miatt ne legyen túlterheltség ebben a melegben, illetve sérülés sem. A célt teljesítettük, várjuk a hétfői sorsolást, ahol szeretnénk olyan ellenfelet kapni, amely azonos, vagy alacsonyabb osztályban szerepel, hiszen szeretnénk még tavasszal is bent lenni a sorozatban.

 

PTE-PEAC–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–2)

Pécs, PMFC Stadion, 200 néző. V.: Kakuk Sz. (Varga L., Topálszki Sz.).

PTE-PEAC: Pölöskei T. – Leidl, Bozóki, Weiland, Than – Temesvári – Udvardi (Hazenauer, a 76. percben), Gelencsér G. (Takács M., a 65. percben), Márkvárt P. (Nagy M., a szünetben), Hock (Gelencsér B., a 65. percben) – Keresztes (Orbán K., a szünetben). Vezetőedző: Lőrinc Antal.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil, Harsányi, Szederkényi – Ekker, Pintér M. (Kis-Fónai, a 89. percben), A. Mazzonetto, Horváth B. (N. Mazzonetto, a 84. percben), Pusztai – Hampuk, Bíró D. (Babinszky, a 79. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerző: Hampuk (a 2. és a 19. percben).

Sárga lap: Keresztes (a 26. percben), Udvardi (az 57. percben).