Vasárnap 15 órakor a PTE-PEAC otthonában vívnánk ki a továbbjutást a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában.

 

Újra kupalázban ég az ország, hiszen már a legjobbak is bekapcsolódtak a küzdelemsorozatba, amelynek harmadik fordulója betölti az előttünk álló hétvégét. Ebben a körben viszont még nem kaptunk élvonalbeli ellenfelet, hanem a Dunaújváros után egy újabb csoportrivális, a PTE-PEAC együttese vár ránk. A kiírás fintora miatt idegenben.

– A pécsi stadionban jó élmény játszani, remélhetőleg a pálya talaja rendben lesz az előző napi Pécs–Újpest mérkőzés után – mondta Horváth Rudolf, csapatunk vezetőedzője. – Olyan meccsre van kilátás, melyen lehet minőségi focit játszani, hiszen az ellenfél is egy „játszós” csapat, s van pár kimondottan jó játékosuk, így olyan találkozót várok, ahol a játék dominál majd. A formánkból kiindulva szeretnénk továbbjutni.

A bajnokságban már találkoztunk a pécsiekkel, ugyancsak a PMFC Stadionban, ahol Babinszky Bence góljával vezetést szereztünk, de a kilencvenkettedik percben egyenlítettek a hazaiak, akik így az egyik pontot otthon tartották.

– Nehéz helyzetből, egy négygólos vereség után mentünk akkor Pécsre, most viszont nagyobb az önbizalmunk – tette hozzá Horváth Rudolf. – Egyre jobb, harmonikusabb a játékunk, ez a helyzetek számában is megmutatkozik, illetve a stabil védekezésben is. A bajnoki előtt nem ismertük a PEAC-ot, így az mérkőzés arra is jó volt, hogy megtudtuk, hogyan építkeznek hátul, mennyire törekednek a kispasszos játékra a pálya közepén, viszont ez most egy teljesen más mérkőzés lesz. A PEAC bajnoki formáját nem vesszük figyelembe, hiszen a kupában bármi megtörténhet. Magunkra kell figyelnünk és azt a lendületességet kell mutatnunk, amit a Nagykanizsa és a Paks ellen. Mindenképp szeretnénk továbbjutni és egy NB I.-es csapatot Kaposvárra hozni, ahogy tettük ezt tavaly is, amikor a későbbi győztes ZTE-vel tudtunk játszani.

A továbbjutás ebben a körben is egy mérkőzésen dől majd el, amennyiben a rendes játékidőben nem születne döntés, úgy előbb következik a kétszer tizenötperces hosszabbítás, s ha még ez sem vezetne eredményre, akkor jönnek a büntetőrúgások.