U21-es válogatottunk a hét elején Telkiben edzőtáborozott, az összetartást ma kora délután egy edzőmérkőzés zárta. A BFC Siófok elleni meccsen a válogatott Futács Márkó és Stieber András góljával 2-1-re győzni tudott. A csapatban ott volt Kulcsár Kornél is a Rákócziból.

 A háromnapos összetartás lezárásaként válogatottunk kellemes, napos időben mérkőzött meg a Siófokkal. Róth Antal szövetségi edző csapata az első játékrészben jelentős fölényben játszott, és a 18. percben megszerezte a vezetést is#!# a Simon Krisztiánnal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Futács Márkó értékesítette. A 34. percben a siófokiak is büntetőhöz jutottak, és megszerezték az egyenlítő találatot, de a válogatott még a szünet előtt visszavette a vezetést#!# Sváb Dániel beadását követően Stieber András lőtt gólt. 

A második játékrészben mindkét csapat jelentősen kicserélődött, a Siófok kiegyenlítetté tette a játékot, és több alkalommal is közel járt a gólszerzéshez. Megyeri Balázs azonban jól látta el feladatát a kapuban, a lefújásig újabb gól nem született, az U21-esek 2-1-re megnyerték a találkozót.

– Az első félidőben sikerült megvalósítanunk a tervünket, szinte végig a mi akaratunk érvényesült és gólokat is szereztünk – mondta Róth Antal az mlsz.hu-nak. – A fordulás után az ellenfél vette át a kezdeményezést, ekkor a jó védekezést lehetett kiemelni a játékunkból, hiszen bár nyomás alatt játszottunk, kapott gól nélkül zártuk a félidőt. Az elmúlt három nap nagyban segítette a felkészülésünket, újabb játékosok formájáról kaptam képet, a mérkőzésen pedig több felállásbeli lehetőséget is ki tudtam próbálni.

U21-es válogatott

1. félidő#!# Gulácsi Péter – Szokol Zsolt, Preklet Csaba, Litauszki Róbert, Sváb Dániel – Peszmeg Viktor, Hidi Patrik – Simon Krisztián, Stieber András, Bertus Lajos – Futács Márkó
2. félidő#!# Megyeri Balázs – Turcsik Tamás, Preklet Csaba (Vattai Balázs, 60.), Litauszki Róbert, Devecseri Szilárd – Peszmeg Viktor, Laczkovich Donát – Gyurcsó Ádám, Kulcsár Kornél, Simon Krisztián – Lázár Bence