Az NB III. Nyugati csoportjának 24. fordulójában, vasárnap 11 órakor a Gyirmót FC Győr II. otthonában szólítják majd pályára labdarúgóinkat.

 

Az Érdi VSE elleni bántó, hazai vereséget követően vasárnap hajnalban már újra a három pont megszerzéséért indulnak harcba labdarúgóink, akiket ezúttal a tabella 14. helyén álló Gyirmót FC Győr II. otthonában szólítanak pályára.

– Mindenkit bánt az Érd elleni vereség, amit a játék képe nem indokolt, de könnyű gólokat kaptunk pontrúgásból – mondta Horváth Rudolf, csapatunk vezetőedzője. – Hiába kezdeményeztünk többet, a lehető legrosszabbul jöttünk ki a mérkőzésből. Nem kereshetünk kifogásokat, a helyére kell tennünk ezt a vereséget és a vasárnap – becsületből – is úgy kell pályára lépnünk, hogy megszerezzük a győzelmet. Nem számít, hogy milyen játékkal, de egyértelmű cél a három pont.

Vezetőedzőjének, Horváth Rudolfnak nem kell bemutatni a gyirmóti labdarúgást, hiszen játékos pályafutása alatt tíz évig viselte a kisalföldiek sárga-kék mezét.

– Számomra ez egy presztízsmérkőzés lesz – tette hozzá Horváth Rudolf. – Sok ismerősöm, volt csapattársam hívott fel a héten és lesz ott a találkozón, így emiatt is szeretném, hogy jó benyomást keltsünk magunkról. Lesznek változások a csapatban, hiszen több dinamika kell a támadóharmadba és Horváth Balázs távozása miatt a középpályát, illetve a csapatvédekezést is át kellett szervezni. Új összetételben és remélhetőleg megalkuvást nem tűrő szemlélettel lépünk pályára. Ha összeáll a csapat, akkor látszik, hogy van bennük jövő, ezúttal ezt meg is kell mutatni.

A két együttes legutóbbi, kaposvári összecsapásán fölényes, hat-egyes sikert arattunk. Csapatunktól amúgy sem idegen a Gyirmót II. kiütése, ugyanis a közös történelem során már született már hét-nullás, illetve hét-egyes végeredmény is.

– A második csapatok összetétele hétről-hétre változik, így nem szabad kiindulni az őszi végeredményből – mondta Horváth Rudolf. – Az első csapatuknak hétfőn lesz mérkőzésre, így biztosan adnak vissza játékost, illetve Helembai Márkra, aki egy súlyos sérülés után tért vissza szintén figyelnünk kell. A fiatalok mindig teljesítmény alapján kapnak náluk szerepet, így a legjobb Gyirmótra kell felkészülnünk, amely a rájuk jellemző kreatív, kispasszos játékkal rukkol elő.