Bravúros teljesítményt nyújtva 3-2-re győzött a Kaposvári Rákóczi Újpesten, a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A somogyiak háromszor is vezetést szereztek a fővárosiak othonában, de a lilák csak kétszer válaszoltak. Az első félidőben a szerb Grumic kétszer is betalált, a győztes gólt Balázs Benjámin lőtte. A Rákóczi a jövő szerdai visszavágó esélyesévé lépett elő.

A két együttes a két bajnoki és a két Ligakupa-találkozó után a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén immár ötödször találkozott egymással ebben az évadban. Gujic és Zsók nem tudta vállalni a játékot, Grúz a kispadra került, így a védelemben bemutatkozhatott a két debreceni kölcsönjátékos, Kardos és Korhut.
Lassan melegedtek játékba a csapatok. A 7. percben Lázár 17 méteres lövését védte Kovács kapus. Némi kavarodás szemtanúi lehettünk a 9. percben#!# Grumic kezezést reklamált, de a bíró tovább engedte a játékot. A 11. percben Balázs lőtt középről, fordulásból, 18 méterről, Balajcza szépen védett.
A 21. percben megszerezte a vezető gólt a Kaposvár! Oláh jobbról parádés labdával ugratta ki Grumicot, aki 7 méterről a kapu bal alsó sarkába továbbított. 0-1.
Néhány másodperc múlva majdnem jött a válasz#!# Böőr 22 méterről, ballal lőtt, Kovács nagy bravúrral a kapufára tolta a labdát. Ezt követően Mitrovic 18 méteres lövése után ölelte magához a labdát a magabiztos somogyi kapus.
A 33. percben egyenlített az Újpest! A nagyszerű formában lévő Lázár egy szép csel után ballal, 15 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt. 1-1.
A 38. percben, Balázs B. remek bal oldali beadás után Grumic csúsztatott a kapunak háttal állva, 7 méterről a bal felső sarokba. 1-2.
A félidő végén a két gólt szerző Grumic egy balszerencsés mozdulat után megsérült, bedagadt a jobb bokája, és nem is tudta folytatni a játékot. Peric váltotta.
A második félidőben sokat kellett várni az első érdemleges eseményre. A 60. percben újra egyenlített az Újpest! Jobb oldali szöglet után Lázár tette tovább a labdát, a túloldalon érkező Ahjupera pedig két lépésről a hálóba továbbított. 2-2.
A 64. percben megszerezte harmadik gólját a Rákóczi. Balázs Benjámin a tizenhatos vonaláról, szenzációs mozdulattal a bal felső sarokba csavarta a labdát. 2-3.
A 67. percben Böőr lőtt jobbról, 15 méterről, de csak az oldalhálót találta el. Nyolc perccel később Peric került ziccerbe a 75. percben, Balajcza nagy bravúrral védett. A 83. percben, kaposvári szabadrúgás után Peric csúsztatta a kapufára a labdát. Kassai játékvezető négy percet hosszabbított, a végén beszorult a Kaposvár a kapuja elé, de már nem változott az eredmény.
Sisa Tibor legénysége tanult a másfél héttel ezelőtti újpesti meccsből#!# most is 3-2 lett a végeredmény, de most a somogyiak javára. A visszavágót március 16-án, szerdán 17 órától játsszák. A Rákóczi a kezébe vette a sorsát.
A mérkőzés legjobbjának a kaposvári Balázs Benjámint választották meg a Sport Televízió közvetítésében.
– Szűkös a keretünk, így nagyon örülünk ennek a sikernek. Ne feledjük azonban, hogy nincs még vége a párharcnak! Fantasztikus eredmény lenne, ha bejutnánk a négy közé, de nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a jövő héten. Idegenben, ráadásul Újpesten három gólt szerezni nem kis teljesítmény – értékelt a lefújás után Sisa Tibor vezetőedző.  
Újpest FC -Kaposvári Rákóczi FC 2-3 (1-2)
Szusza Ferenc Stadion, 300 néző. V.#!# Kassai V.
Újpest FC#!# Balajcza – Szokol, Rubus, Takács Z., Kiss Z. – Böőr (Simek, 75.), Matos (Balajti, 75.), Mitrovic, Balogh – Lázár, Ahjupera (Rajczi, 83.). Vezetőedző#!# Mészöly Géza.
Kaposvári Rákóczi FC#!# Kovács Z. – Okuka, Bank, Kardos, Korhut – Hegedűs, Pedro – Pavlovic (Kovács O., 89.), Oláh (Kulcsár K., 75.), Balázs B. – Grumic (Peric, 46.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor.
Gólszerzők#!# Lázár (21.), Ahjupera, illetve Grumic 2 (33., 38.), Balázs B. (64.)
Sárga lap#!# Szokol (45+1.), Pedro (72.)