Nagyon rövid pihenőt követően hétfő délután ismételten edzésbe álltak labdarúgóink, akik elkezdték a felkészülést a másodosztályra.

 

Játékosaink mindösszesen egy egyhetes pihenőt kaptak az OTP Bank Liga zárását követően, így hétfő délután már elkezdték a felkészülést a Merkantil Bank Liga NB II. 2020/2021-es idényére.

– Nagyon rövid volt a pihenő, mivel augusztus másodikán rajtol az NB II. – fogalmazott Takács Róbert, klubunk ügyvezetője. – A bajnokságra való nevezést július harmadikáig kellett leadnunk az Magyar Labdarúgó Szövetség felé, ezt természetesen megetettük.

Ügyvezetőnk elmondta: nagyon sok játékos van a klub látókörükben, többel már felvették a kapcsolatot, de konkrétumokról egyelőre nem tud beszámolni. Annyi azonban bizonyos, hogy a következő szezonban csak magyar labdarúgók alkotják majd a keretet.

–Teljesen máshogy alakul a felkészülésünk, mint eddig, mivel figyelembe kell vennünk, hogy csak egy hét állt a játékosok rendelkezésére, hogy kipihenjék magukat – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Ehhez még hozzájön, hogy decemberben is ugyanennyi pihenőidő állt rendelkezésre, ezalatt pedig lehetetlen feltöltődnie egy játékosnak. Meg kell találnunk a terhelés és a pihenés arányát, azt az arany középutat, melyet végigjárva labdarúgóink fizikálisan felkészültté és motiválttá válnak. Ebből a helyzetből kell kihoznunk a maximumot, de azt tudni kell, hogy nagy hátrányban vagyunk, mert kiestünk az élvonalból. Az NB I-es csapatoknak hosszabb szünetük van, míg az NB II-esek egy hat-hét hetes felkészülést tudnak végigcsinálni, mert már korábban véget ért a bajnokság számukra. Így a legnagyobb hátrányba a két kieső klub került.

Waltner Róbert hozzátette: a távozók miatt a védelmet és a középpályát szeretné megerősítni.

 

Az augusztus másodikai rajtig négy felkészülési mérkőzést vív csapatunk. A tervezett felkészülési program:

2020. július 11.: Pápai Perutz FC (NB III.)–Kaposvári Rákóczi FC
2020. július 15.: Kaposvári Rákóczi FC–Balassagyarmati SE (NB III.)
2020. július 18.: Paksi FC (NB I.)–Kaposvári Rákóczi FC
2020. július 25.: Budapest Honvéd FC (NB I.-NB III.)–Kaposvári Rákóczi FC

Újra edzésben labdarúgóink
2020. június 6.