Sokat kellett várni arra, hogy csapatunk újra első osztályú mérkőzésen lépjen pályára a Rákóczi-stadionban. A várakozásnak azonban szombaton 17 órakor vége, hiszen az OTP Bank Liga NB I. 2. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC látogat a cukorgyári gödörbe.

 

Az OTP Bank Liga NB I. második játéknapján az előző bajnoki kiírás hatodik helyezettje, a Mezőkövesd látogat Kaposvárra. Az észak-magyarországiak egy győzelemmel, míg csapatunk sajnos vereséggel nyitott, azonban ezekből a mérkőzésekből nem lehet sok következtetést levonni. Kuttor Attila csapata ugyanis a szintén újon ZTE csapatát verte, míg együttesünk a bajnokaspiráns Fehérvár otthonából távozott üres kézzel.

Soron következő ellenfelünket nem kell bemutatni Hegedűs Dávidnak, hiszen csapatkapitányunk négy éven keresztül erősítette a matyóföldieket.

A Rákóczitól igazoltam Mezőkövesdre – emlékezett vissza Hegedűs Dávid, csapatkapitányunk. – Az első évben sajnálatos módon kiestünk az élvonalból, a Kaposvárhoz hasonlóan. Ezt követően két szezonon keresztül szerepeltünk a másodosztályban, majd az utolsó ott töltött évemben sikerült ismét feljutnunk és az NB I-ben játszanunk. Ekkor már kevesebb lehetőséget kaptam, így közösen a váltás mellett döntöttünk. Jól éreztem magam Mezőkövesden, ez általánosságban mindegyik csapatról elmondható, de igazán otthon a Rákóczinál érzem magam.

A keret nagy része kicserélődött már az évek alatt – mondta a Mezőkövesdről Hegedűs Dávid. – Az egészséges versenydrukk bennem van, mint minden mérkőzés előtt, de elsősorban magamnak és a szakmai stában szeretnék bizonyítani. Ugyanúgy készülök, mint bármelyik meccsre, de az tény, hogy több ismerősöm is lesz a kövesdiek szakmai stábjában egy-két játékost is jól ismerek.

Több mint öt év elteltével rendeznek ismételten első osztályú bajnoki mérkőzést a Rákóczi-stadionban. Az elmúlt időben több, a Magyar Labdarúgó Szövetség által elvárt kritérium is változott, így a stadion rekonstrukciója is folyamatos. Első körben elkészült az új beléptető rendszer, valamit arcfelismerő kamerákat telepítettek a szakemberek. A jövőben pedig elkészül majd a pályafűtés és új eredményjelzőt is kap a létesítmény.