Egygólos vereséget szenvedett a Mezőkövesd Zsóry FC ellen az OTP Bank Liga NB I. második fordulójában csapatunk.

 

Akárcsak a MOL Fehérvár FC ellen, a Mezőkövesd Zsóry FC ellen is támadó felfogásban lépett pályára csapatunk. Ez már a találkozó elején eredményhez vezetett, hiszen Nagy Richárd jobb oldali beadását Csiki Norbert fejelte Nagy Krisztián elé, aki előbb még Szappanos kapusba, másodszorra viszont a hálóba felejt. A vendégek azonban a következő támadásukat gólra váltották, miután Pekár László lövése jött ki Pogacsics Krisztiánról, az ismétlést pedig Nagy Dániel lőtte a bal alsóba. A szünetre vendég előnnyel vonulhattak a csapatok, hiszen Cseri Tamás egy egyéni akciót követően szintén a bal alsó sarokba lőtt.

A második játékrészben csapatunk dominált, de ez a fölény meddőnek bizonyult, míg a mezőkövesdi kontratámadások folyamatos veszélyt jelentettek a kapunkra. Együttesünk az utolsó pillanatokig becsülettel küzdött, de sajnos már nem tudta bevenni Szappanos Péter kapuját, így pont nélkül maradt az első hazai bajnokin.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–2 (1–2)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 2950 néző. V.: Berke B. (Kóbor P., Farkas B.)
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Hegedűs D., Hadaró – Vojnovic (Yakymiv, 58. p.) – Nagy R., Nagy K. (Beliczky, a szünetben), Szakály A., Csiki (Nagy J., 70. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Eperjesi, Nesterov, Katanec, Vadnai D. (Silye, 76. p.) – Pekár, Berecz, Karnitski, Cseri (Vajda S., 76. p.) – Molnár G., Nagy D. (Sajbán M., 86. p.). Vezetőedző: Kuttor Attila.
Gólszerzők: Nagy K (13. p.), illetve Nagy D. (14. p.), Cseri (30. p.).
Sárga lap: Yakymiv (82. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd Zsóry FC
2019. augusztus 10.