Igen rövid, de annál keményebb felkészülés vár labdarúgóinkra, akik már január második napján edzésbe álltak.

 

Emberemlékezet óta nem látott időpontban, január utolsó hétvégéjén veszi kezdetét az OTP Bank Liga NB I. tavaszi szezonja, így labdarúgóink egy rövid karácsonyi pihenőt követően már újra edzésre jelentkezek. A korai kezdés miatt az alapozás időszaka is rövidül, hiszen alig négy hét áll a szakmai stáb rendelkezésre, hogy felkészítse a csapatot a tavaszi szezonra, s legfőképp a Puskás Akadémia elleni hazai bajnoki találkozóra. A vezetőség ehhez minden feltételt próbál megadni, így az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is edzőtáborba utazik csapatunk. A játékosok és a szakmai stáb január hatodikán, hétfőn utazik Törökországba, ahol három edzőmérkőzés is vár a csapatra a január tizenötödikei hazautazásig. Klubunk egy azeri, valamint két török gárda ellen is pályára lép majd a bő egy hetes edzőtábor során, amely remélhetőleg sok pozitívumot tartogat majd a jövőre nézve.

 

– Január hatodikán Törökországba, Antalyába utazunk edzőtáborozni, ahol három mérkőzést fogunk játszani – mondta Takács Róbert, csapatunk technikai vezetője. – Egyet egy azeri első osztályú, illetve kettőt egy-egy török ellenféllel szemben. – Tizenötödikén érkezünk haza, s tizenhetedikén Ausztria felé vesszük az irányt, ahol Waltner Róbert egykori csapata, a Mattersburg ellen lépünk majd pályára.

 

A tavaszi szezon előtt négy játékosnak is megköszönték az eddigi munkát a vezetők. Tóth Gergely Csaba, Tömösvári Bálint, Vanja Markovic és Aljosa Vonjovic sem utazik már el a csapattal Törökországba. Utóbbi labdarúgó egy súlyos sérülés miatt végleg befejezte pályafutását.

Első edzés
2020. január 2.