Egy-egyes döntetlent játszott csapatunk a Merkantil Bank Liga 27., hétközi fordulójában a Budaörs SC ellen.

 

A Budaörs, valamint együttesünk is egy nagy pofont kapott az előző fordulóban, s talán emiatt kezdték óvatosan a mérkőzést a csapatok. Az első félidő nem bővelkedett a helyzetekben, de a taktikusan futballozó együttesünk ennek ellenére akár több góllal is vezethetett volna. A pontrúgások ugyanis rendre veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára, így előbb Dvorschák Gábor fejelhetett kapura, de a labda nem sokkal a jobb kapufa mellé szállt, majd Szarka Ákos fejese a másik kapufa mellé ment. A félidő hajrájában viszont már sikert megszerezni az előnyt: Petneházi Márk rúgott oda Bidzilya Antonnak a tizenhatoson belül, amiért az eset közelében álló játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Szarka Ákos állt oda, aki higgadtan gurította a jobb alsóba.

A fordulást követően a vendégek átvették a találkozó irányítását, egyre többször kerültek oda csapatunk kapuja elé, de nagy gólszerzési lehetőséget nem alakítottak ki a hajráig. Ekkor azonban egy szabadrúgás után Zsidai László talált közelről a kapuba. A hátralévő percekben ráadásul emberhátrányba is került csapatunk miután Szarka Ákos és Kékesi Alexander utolsó párharca után mind a két játékos a földre került, majd Oláh Gábor játékvezető kiállította támadónkat, aki véleménye szerint szándékosan lépett rá a védőre.

Emberhátrányba került csapatunk az utolsó percekben csak a védekezésre összpontosított, amibe nem is csúszott hiba, így együttesünk újra pontot szerzett hazai pályán.

 

Várhidi Péter: – Nem vitás, hogy küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl. Kimondottan szerettük volna elrontani a játékot, az volt a célunk, hogy minél távolabb tartsuk az ellenfelet a kapunktól. A cserékig ezt tökéletesen megoldottuk. Gólt is rúgtunk és úgy éreztem, hogy sanszunk van a győzelemre, bár tudtam, hogy a Budaörs végig támadja a meccset, hiszen egy nagyon jó csapat. A körülményeket viszont abszolút nem értem. Tudtuk, hogy számunkra szerencse kell győzelemhez, de nemhogy szerencsénk nem volt, minden összeesküdött ellenünk. A kapott gólnál egyértelműen ellökték Gál Mátyást mielőtt kifejelhette volna a labdát, de a játékvezető tovább engedte. A kiállításnál lehetséges, hogy Szarka Ákosnak eltört a bokája, mégis ő kapott piros lapot. Nem tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy a játékvezetők belássák: súlyosan belenyúlnak a mérkőzésekbe.


Márkus Tibor
– Egy rendkívül nehéz és küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl. Az elmúlt mérkőzéseket tekintve egyik csapat sincs jó formában, ezért mindkét fél mindent megtett a három pontért.


Kaposvári Rákóczi FC–Budaörs SC 1–1
(1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, zárt kapuk mögött. V.: Oláh (Baghy, Kovács II. G.).
Kaposvári Rákóczi FC: Bánki – Vachtler, Dvorschák, Ur, Hadaró – Gál, Zsirai – Balázs Zs. (Erdei, 65. p.), Bidzilya (Szabó A., 53. p.), Farkas B. (Andric, 65. p.) – Szarka. Vezetőedző: Várhidi Péter.
Budaörs SC: Szabó B. – Menyhárt, Zsidai, Kékesi, Marques-Airosa – Molnár Cs., Petneházi – Molnár T. (Csiki, 62. p.), Sajbán M. (Petró, 72. p.), Halmai – Pethő. Vezetőedző: Márkus Tibor.
Gólszerzők: Szarka (41. p. – 11-esből), illetve Zsidai (77. p.).
Kiállítva: Szarka (85. p.).
Sárga lap: Szabó A. (77. p.), Várhidi Péter (85. p.), Andric (91. p.), illetve Marques-Airosa (61. p.).

Kaposvári Rákóczi FC - Budaörs
2021. március 3.