A válogatott szünetben sem pihennek csapatunk labdarúgói, hanem gőzerővel készülnek a bajnokság áprilisi folytatására.

 

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezői okán egy hosszabb, háromhetes szünet van a Merkantil Bank Ligában is. Labdarúgóink az elmúlt két hétben egy minialapozást végeztek, majd a taktika került előtérbe.

– A bajnokság félbeszakítását követő első héten egy elég kemény terhelést kaptak a játékosok, minden nap más izomcsoportra – mondta Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. – Ezt követően, a hétvégén kicsit pihenhettek, de ekkor is vár rájuk egy futóedzés. A második hét a csapatjáték fejlesztésével telt. Többféle variációt is kipróbáltunk: egyrészt próbáltunk egy lendületesebb, gyorsabb, illetve egy játékügyesebb csapatot kialakítani. Kimondottan speciálisan készülünk a bajnokság végére, de sajnos edzőmeccset nem tudtunk játszani, mivel a COVID közbeszólt, ezúttal nem nálunk, hanem a leendő ellenfelünknél. Az utolsó hétre marad a dolgok finomítása, amikor már speciálisan a taktikát gyakoroljuk abból a szempontból, hogy milyen típusú csapat lép majd pályára: játékügyesebb vagy lendületesebb.

Együttesünkre egy felkészülési mérkőzés vár volt a válogatott szünetben az élvonalban szereplő Paksi FC ellen, de a tolnaiak a vírushelyzet miatt lemondták a találkozót.

– Az edzőmérkőzés hiányát egymás elleni játékkal próbáltuk megoldani – tette hozzá együttesünk vezetőedzője. – Különböző csapatokat raktam össze, melyek kisebb és nagyobb területen, létszámfölényben, létszámhátrányban mérkőzésszerűen készültek. Elég speciális ez az időszak. Próbátam a motivációt is előtérbe helyezni, az elmúlt nyolc mérkőzés tapasztalata, illetve a bajnokság stílusa alapján.

Együttesünk labdarúgói a válogatott szünet előtt számos kisebb, nagyobb sérüléssel bajlódtak, ami remélhetőleg megoldódik ebben az időszakban.

– Nem szépítem a dolgokat: a csapatunk nem fiatal, talán a legidősebb az egész bajnokságot tekintve – folytatta Várhidi Péter. – Ennek okán a regeneráció sokkal nehezebb, több az apróbb sérülés, nehezebben gyógyulnak, illetve több idő alatt pihenik ki a fáradalmakat a játékosok. Ezen a helyzeten már nem tudunk változtatni ebben a bajnokságban.

A bajnokság április negyedikén folytatódik, amikor is csapatunk a Szolnoki MÁV FC otthonában lép majd pályára.