Hátrányból egyenlítve szerzett pontot csapatunk a BFC Siófok elleni megyei rangadón a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában.

 

Szomorkás, esős időben futott ki a pályára csapatunk a BFC Siófok elleni megyei rangadón, amely nagyszerűen indult együttesünk számára. Az első percekben a kapuja elé szegezte a mérkőzések óta nyeretlen Siófokot, de csak szögletekig jutott csapatunk. Igaz, sarokrúgásból ötöt is elvégeztek labdarúgóink hat perc alatt, de ezek most nem jelentettek akkora veszélyt, mint az elmúlt mérkőzéseken. A vendégek jobbára a kontráikban, illetve a rögzített helyzeteikben bíztak, s utóbbi kis híján be is jött nekik. A félidő derekán ugyanis Cipf Dominik szabadrúgását kellett kiöklöznie Pogacsics Krisztiánnak, majd a kipattanót Balogh Bence tekerte középre, ahol Horváth Milán fejlet, de Nagy János a gólvonalról menteni tudott. Ettől kezdve azonban megváltozott a mérkőzés képe: a vendégek irányították a játékot, s egyre többször kerültek helyzetbe, de a szünetig nem született gól.

A fordulást követően azonban a vendégek szinte azonnal megszerezték a vezetést: egy kis szöglet után Balogh Bence ívelte át a labdát a hosszúra, ahol Horváth Péter érkezett és a jobb alsóba fejelt. A gól felpörgette játékosainkat, aki újra a meccs elején mutatott formájukban futballoztak, s egy büntető után érkezett az egyenlítés is. Vachtler Csaba beadásába Izing Martin ért bele kézzel, a játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest csapatunk házi gólkirálya, Balázs Zsolt pedig magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába. A folytatásban kapkodóvá vált a játék, mind a két kapu előtt adódtak lehetőségek, majd a hajrában újra a balatoniak kerülte fölénybe. Csapatunk azonban remekül védekezett, s ennek köszönhetően egy pontot szerzett a megyei rangadón.

 

Kaposvári Rákóczi FC–BFC Siófok 1–1 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, zárt kapuk mögött. V.: Farkas T. (Mohos, Kovács G.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Dvorschák, Hadaró (Bidzilya, 84. p.) – Gál (Ur, 84. p.), Nagy J. – Bartos (Bíró, 76. p.), Farkas B., Zólyomi (Balog, 51. p.) – Balázs Zs. Vezetőedző: Várhidi Péter.
BFC Siófok: Hutvágner – Horváth M., Jagodics, Izing, Kiss B. – Kecskés (Varjas Z., 80. p.), Nikházi (Gaál, 64. p.) – Horváth P., Cipf (György, 87. p.), Balogh B. (Szakály A., 64. p.) – Elek B. (Hajnal, 87. p.). Sportigazgató: Mihalecz István.
Gólszerzők: Balázs Zs. (55.p. – 11-esből), illetve Horváth P. (49. p.).
Sárga lap: Farkas B. (79. p.), Bíró (86. p.), illetve Izing (22. p.), Jagodics (63. p.), Horváth M. (88. p.).

 

Várhidi Péter: – Volt két nagyon jó negyed óránk. Az első a mérkőzés elején, hiszen nagyon jól kezdtünk, sorban rúgtuk a szögleteket, ebből apróbb lehetőségink is voltak. A második pedig rúgott gólunk után. A csapat küzdött, mindent megtett a sikerért. Sajnos nagyon kevesen vagyunk sérülés miatt, így nem tudtam belenyúlni a mérkőzésbe.

 

Mihalecz István: – Számunkra ez egy simán nyerhető mérkőzés volt. Legalább nyolc száz százalékos helyzetet hagytunk ki, amit a futball megbüntetett. Egy tizenegyessel Kaposváron hagytunk két pontot. Olyan szériában vagyunk, amikor a szerencse nem áll mellettünk. Ettől függetlenül a játékkal és a játékosok hozzáállásával, küzdeni akarásával elégedett voltam, azonban ezt a játékot gólra játszák.

 

Kaposvári Rákóczi FC–BFC Siófok
2021. március 14.