Megtört a döntetlen-átok#!# négy nap híján négyhónapos böjtöt követően nyert újra bajnoki mérkőzést a Rákóczi a labdarúgó OTP Bank Ligában. A 17. forduló mérkőzésén a kaposváriak 1-0-s félidő után 2-1-re verték a mezőny első feléhez tartozó Kecskemétet. 

Az első öt percben lényegében semmi nem történt a pályán, a folytatásban aztán átvette az irányítást a Rákóczi, és egyre nagyobb helyzeteket alakított ki a endégek kapuja előtt. A 6. percben Kulcsár K. szabadrúgása után Graszl ollózott egy vcdő szorításában középen, 10 méterről, Németh kapus védett. A 11. percben Gujic lőtt 18 méterről fölé. A 18. percben Jánvári remek passza után Grumic lépett ki középen, de les miatt itt véget is ért az akció. A 22. percben, újabb szép kaposvári támadás végén Grumicról kis híján a kapuba pattant a labda, de Németh bravúrral mentett szögletre.
A 23. percben Kulcsár 17 éteres lövését védte Németh kapus. Két perccel később Grumic emelt 16 méterről, balról a hosszú sarokra, de a labda elkerülte a kaput. A 31. percben jobb oldali beadás után Grumic fejesét bravúrral védte Németh, az ismétlést pedig már 5 méterről fölé fejelte a szerb csatár.
A 37. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi. Okuka végzett el bedobást jobbról, a védők kifejelték a labdát, Balázs Benjámin pedig 19 méterről, kapásból a kapu bal oldalába lőtt. A labda a kapust is érintetve a felső sarokba vágódott. 1-0.
A 42. percben Savic lőtt 18 méterről, Hajdúch kezéről kipattant a labda, Lencse pedig a hálóba lőtt – a kaposváriak szerencséjére lesről.
Góllal kezdte a második félidőt a KTE. A 48. perben Forró lőtt 18 méterről, majd a labda az ötös sarkánál álló Lencséhez került, aki egy lövőcsel után a kapu bal alsó sarkába továbbítiott. 1-1.
A kaposváriak hamar magukra találtak, és újra az történt a pályán, amit ők akartak. Az 52. percben Grumic esett el a tizenhatoson belül, de nem kaptunk tizenegyest, a 63. percben viszont már annyira egyértelmű volt a helyzet, hogy a bírónak nem volt más választása, mint a sípjába fújni. Balázst vágta fel Forró a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Graszl Károly félmagasan lőtte a kapu bal oldalába. 2-1.
A 68. percben Okuka beadása után Urbán a saját kapujába juttatta a labdát, a bíró azonban a lest(!?) jelző partjelző beintéásére nem adta meg a gólt… A 70. percben Balázs verekedte be magát a tizenhatoson belülre, majd Hegedűs vissza-passza után a kapu mellé lőtt 12 méterről.
A 73. percben Graszl vágta fel Borit a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Savic rúgta a bal sarok felé, de Hajdúch szögletre ütötte a labdát. 
A somogyiak a folytatásban is lendületben maradtak, gyakran tűntek fel a vendégek kapuja előtt, de az eredmény már nem változott. A Rákóczi a látottak alapján teljesen megérdemelten győzött, így végre volt minek örülni a lefújás után…
Kaposvári Rákóczi FC – Kecskeméti TE 2-1 (1-0)
Kaposvár 2000 néző. V.#!# Szabó Zs. 
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank Graszl (Zsók, 85.), Jánvári – Hegedűs, Pedro (Mustapha, 60.) – Gujic, Kulcsár K., Balázs B. – Grumic (Haruna, 64.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Kecskemét#!# Németh G. – Koszó, Gyagya, Urbán, Forró – Cukic (Pekár, 76.), Patvaros (Litsingi, 65.), Savic, Bori – Gyurcsó (Foxi, a szünetben), Lencse. Megbízott edző#!# Szabó István
Gólszerző#!# Balázs B. (37.), Graszl (64., 11-esből), illetve Lencse (48.)
Sárga lap#!# Kulcsár K. (51.), Mustapha (86.), Balázs B. (88.), illetve Urbán (17.), Cukic (21.), Bori (76.), Gyagya (77.), Pekár (81.)