A szlovák I. osztály 11. helyezettje, az FC Nitra ellen játszotta első felkészülési mérkőzését a Kaposvári Rákóczi. A háromszor negyvenöt perces találkozót a házigazdák nyerték 3-2-re, a hajrában szerzett három góljuknak köszönhetően. A Rákóczi góljait Balázs B. és Vrucina szerezték.

A fagypont alatti hőmérséklet miatt a füves pálya játékra alkalmatlan volt, így műfüvön játszották a találkozót, amely háromszor 45 percig tartott. Két próbajátékos mutatkozott be csapatunkban#!#  a szerb Marko  Campar a kapusponton, a cseh Miroslav Hozda a védelemben igyekezett meggyőzni a szakvezetést, hogy érdemes őket szerződtetni. 
Az első gólra az 58. percig kellett várni, amikor kontratámadást vezetett a Rákóczi. Már úgy tűnt, hogy a hazai védők megszerzik a labdát, ám Bőle harcosan megszerezte azt, majd Balázshoz passzolt. Balázs a tizenhatos sarkáról az ötösig vitte a labdát, majd onnan a kapus mellett a hálóba lőtt.
A harmadik játékrész hetedik percében Vrucina csapott le egy rossz hazaadásra és növelte a Rákóczi előnyét. A kaposváriak eldönthették volna a mérkőzést, hiszen a gólokon kívül számos gólhelyzetet is kialakítottak, ezek azonban kimaradtak. A találkozó hajrájában a házigazdák három kontrából szerzett góllal pedig megfordították az eredményt. 
Prukner László vezetőedző honlapunknak elmondta, a vereség ellenére is elégedett volt a mutatott játékkal.
FC Nitra (szlovák) – Kaposvári Rákóczi FC 3-2 (0-0, 0-1)
Kaposvári Rákóczi FC#!# Hajdúch – Pavlovic, Kovács O., Bank, Zámbó – Balázs B., Pedro, Horváth T., Bőle – Oláh, Haruna. A 60. perctől#!# Camper – Okuka, Hegedűs, Jánvári, Hozda – Thiam, Safaric, Moustapha (Caccamo), Házi B. – Vrucina, Waltner. Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Kolár, Jaskulják, Ivancik, illetve Balázs B., Vrucina