Pakson lépett pályára csapatunk az OTP Bank Liga harmincadik fordulójában. A szerda esti összecsapáson több fiatal labdarúgónak is bizalmat szavazott szakmai stábunk.

 

A DVTK elleni győztes csapatból csupán Szabó Alex és Bévárdi Zsombor maradt a kezdőcsapatban, amely igencsak megfiatalodott, hiszen négy húsz éves, vagy az alatti labdarúgónak szavazott bizalmat az első perctől Waltner Róbert és Disztl László. Emellett pedig Laky László, Farkas Aurél és a saját nevelésű Keresztes Zalán is első alkalommal kapott kezdőként lehetőséget az élvonalban.

A kiadós nyári záporban kezdődő összecsapás első perceitől szerette volna ráerőltetni akaratát a Paks csapatunkra, amely remekül harcosan védekezett. Az első egészségügyi szünet előtt azonban egy büntetővel megszerezte a vezetést a Paks. Bertus Lajos húsz méterről elvégzett szabadrúgása a sorfalban álló Nagy Tamás kezéről vágódott le, Solymosi Péter játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Hahn János állt oda, aki a bal alsóba lőtt. A szünet előtt egy rövid felszabadítás után Haraszti Zsolt közelről, nagy erővel lőtt a kapu közepébe. Együttesünknek egy ígéretes helyről járó szabadrúgásnál nyílt lehetősége a gólszerzésre, de Pintér Ádám a bal felső mellé lőtt, így kettő-nullával mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészben egy újabb büntetővel tudta növelni előnyét a Paks, miután Pintér Ádám buktatta a büntetőterületen belül Sajbán Mátét. Az újabb megítélt büntetőt Haraszti Zsolt lőtt a jobb alsóba, úgy, hogy Laky László éppen csak lemaradt a lövésről. Háromgólos hátrányban sem adta fel megfiatalított csapatunk, amely még soha nem játszott ebben az összeállításban. Küzdöttek a szépítésért labdarúgóink, ami nem sokkal maradt el. Vachtler Csaba ugyanis remekül észre, hogy Keresztes Zalán elszakadt a védőjétől. A 18 esztendős támadó pedig egymaga indulhatott meg a paksi kapura, amelyből jól  jött ki Holczer Ádám és belevetődött a lövésbe.

Együttesünk ebben az összeállításban sem vallott szégyent, hiszen az utolsó pillanatig küzdött, de ez ezúttal nem ért pontot.

 

Paksi FC–Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (2–0)
Paks, 700 néző. V.: Solymosi (Szert, Csatári).
Paksi FC: Holczer – Osváth (Szendrei, 79. p.), Szélpál, Gévay, Szabó J. (Poór, 72. p.) – Windecker, Bertus – Haraszti (Kulcsár D., 72. p.), Szakály D., Könyves (Bartha, 60. p.) – Hahn (Sajbán Máté, 60. p.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor.
Kaposvári Rákóczi FC: Laky – Vachtler (Nagy J., 81. p.), Hegedűs D (Ur, 73. p.)., Szabó A., Fodor M. (Hadaró, 81. p.)– Farkas A. (Trebotic, 70. p.), Nagy T. (Szakály A., 70. p.) – Pintér Á., Borbély Á., Bévárdi – Keresztes. Vezetőedző: Disztl László.
Gólszerzők: Hahn (21. p. – 11-esből), Haraszti (33. és a 69. p. – a másodikat 11-esből).
Sárga lap: Bartha (90. p.), illetve Nagy T. (20. p.), Borbély Á. (35. p.).

 

Paksi FC–Kaposvári Rákóczi FC
2020. június 17.