Pintért Norbert duplájával nyertünk a Csornai SE ellen az NB III. Nyugati csoportjának 34. fordulójában.

 

A kiesés elkerüléséért dolgozó Csornai SE együttesét fogadtunk szerdán a Cseri úti sportcentrumban, ahol ezúttal is viszonylag nagy szélben léptek pályára a csapatok, ami az első félidőben a csornaiakat támogatta. Ezt próbálták meglovagolni a vendégek, de védelmünk rendre tisztázott a hosszú indításokat követően. Hiába futballoztunk erős ellenszélben, többet birtokoltuk a labdát és lényegesebben veszélyesebb támadásokat vezettünk. A fölényünknek pedig már a tizedik percben góllá érett, amikor egy kipattanót Pintért Norbert gyűjtött be, majd ballal, húsz méterről lőtt a jobb felsőbe (1–0). Az előnyünk könnyedén növekedhetett volna a következő öt percben, hiszen előbb Bíró Dominik átlövésé az oldalhálóban között ki, nem sokkal késbőbb pedig Hamuk Ádám hozta nagy helyzetbe Pintér Norbertet, de támadónk közeli, kicsit gyenge lövésére odaért Ficsór Dávid. A következő helyzetre viszonylag sokat kellett várni, hiszen a 31. percben, egy kontra után Hampuk Ádám jobb alsóba tartó próbálkozását védte Ficsór kapus, majd egy perccel később egy oldalszabadrúgás után alakult ki veszély a kapunk előtt, de végül felszabadítottunk. A szünet előtt pedig újra lehetőség nyílt arra, hogy kétgólos előnnyel vonuljunk öltözőbe, azonban Bíró Dominik öt méterről csak a lécet találta telibe Horváth Balázs átadását követően.

A második játékrészben már minket támogatott szél, a pontrúgásaink rendre veszélyt is okoztak a vendégek kapuja előtt, de igazi, említésre méltó esemény csak tíz perc elteltével alakult ki, azonban ekkor Hampuk Ádám közeli lövését blokkolni tudták. A következő percek kevésbé szóltak a szép futballról, ráadásul Bíró Dominiket is elvesztettük, aki igen súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett egy talpalás után. A gondok pedig tovább nőttek, amikor egy beadás után Böcskey Zsolt a 69. percben egyenlített (1–1). A hajrába lépve próbáltuk újra felpörgetni a meccset és visszavenni a vezetést, ami sikerült is. A 76. percben Böndi Ádámot buktatta a tizenhatoson belül Veres Milán, azonban az előnyt nem ebből szereztük vissza, hiszen Pintér Norbert büntetőjét szögletre ütötte Ficsór Dávid. A sarkrúgás után azonban újra támadónk elé került a labda, aki ezúttal jobbal lőtt a hálóba, tizenegy méterről (2–1).

Az utolsó percekbe lépve, egy kontra után Kocsis Barnabás lezárhatta volna a mérkőzést, de közeli lövését lábbal védte Ficsór Dávid, így maradtak izgalmak a lefújásig, hiszen a vendégek igencsak vérszemet kaptak, s mentek előre az újabb gólért. A védelmünk viszont kitartott, így megszereztük a három pontot, de ami bosszantó, hogy egy időhúzás után Böndi Ádám begyűjtötte az ötödik sárga lapját, így rá sem számíthatunk a hétvégén.

 

Horváth Rudolf: – Nyerni tudunk, de elveszítettük Bíró Dominiket, aki egyre jobb formába került a szezon végére. Valószínű bokaszalag szakadást szenvedett, amit a játékvezető nem tartott olyan súlyosnak, hiszen egy olyan játékos követte el a szabálytalanságot, akinek volt már egy sárga lapja, mégis a pályán maradhatott. Ez pedig befolyásolta a mérkőzést. Úgy tűnt, hogy akárcsak Budaörsön, ezúttal is rosszul jövünk ki a mérkőzésből, hiába voltak helyzeteink, a Csorna egyenlített. Utána viszont rátettünk egy lapáttal és az utóbbi hetek peches mérkőzéseit követően nyertünk. Talán ezzel visszaadott valamit a sors, hiszen nem ez volt a legjobb meccsünk.

 

Varga Péter: – A második félidőben végig mezőnyfölényben játszottunk, de a hazaiak két gólt szereztek szép, egyéni megoldásból, így hiába nőttünk fel hozzájuk játékban. A végén nagy nyomást helyeztünk a Kaposvárra, de ilyen szériában vagyunk, ezúttal sem tudtunk nyerni.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Csornai SE 2–1 (1–0)

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum, 220 néző. V.: Iványi G. (Jakab B., Szabados D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Heil, Harsányi, Böndi – Kocsis B. – Pintér N. (Mayer Máté, a 89. percben), Horváth B., Szederkényi (Pintér M., a 76. percben), Bíró D. (Borbély Á., az 58. percben) – Hampuk (Mayer Milán, a 89. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Csorna SE: Ficsór – Horváth A. (Farkas Z., a szünetben), Kelemen M., Zámbó, Füleki (Ladjánszki, a 87. percben) – Füzi, Tóth A. (Márton A., a 64. percben) – Veres, Kerékgyártó, Visy (Csete, a 64. percben) – Böcskey. Vezetőedző: Varga Péter.

Gólszerzők: Pintér N. (a 10. és a 77. percben), Böcskey (a 69. percben).

Sárga lap: Böndi (a 91. percben), illetve Tóth A. (a 38. percben), Füleki (a 61. percben), Veres (a 88. percben).

 

 
34. forduló Kaposvári Rákóczi FC–Csornai SE 2–1