Szakadó esőben, helyenként bokáig érő vízben is nyerni tudtunk a Kelen SC otthonában az NB III. Nyugati csoportjának 37. fordulójában.

 

Már a kaposvári induláskor is sejteni lehetett, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés, hiszen szakadó esőben, rossz időjárási körülmények között érkeztünk meg a Kelen SC otthonában, ahol helyenként bokáig érő víz állt a pályán. Emellett az sem könnyítette meg vezetőedzőnk, Horváth Rudolf dolgát. hogy Borbély Ákosra eltiltás, többekre pedig sérülés miatt nem számíthatott, így két, Bene Akadémián nevelkedő fiatalt, Magyar Mátét és Németh Mátét is először nevezett a felnőtt csapat meccskeretébe.

A rengeteg lehulló csapadék már a kezdő sípszó előtt helyenként hatalmas tócsákat alakított ki a pályán, ami a folyamatosan szakadó eső miatt egyre alkalmatlanabbá vált a futballra. Ehhez az elején a hazaiak alkalmazkodtak jobban, több ígéretes átlövéssel is próbálkoztak, azonban Tímári Norman húsz méterről, nagy erővel csak a felső kapufát találta telibe, míg Vass Benjámin közeli lövését Mikler Dániel védte bravúrral. Bő félórányi játék után megszereztük a vezetést: Ekker Milán nagy bedobását Szederkényi Ádám csúsztatta meg, majd pintér Norbert közelről fejelt a kapuba (0–1). A szünetig sikerült megdupláznunk a vezetést, a kezdőként először lehetőséget kapó Kis-Fónai Máté révén, akinek első lövését még blokkolták, de összeszedte a kipattanót, majd okosan gurított a jobb alsóba (0–2). Sőt, a harmadik góltól sem álltunk messze, hiszen a félidő előtt Harsányi Dániel fejelt kevéssel a jobb kapufa mellé Pintér Norbert szögletét követően.

A második félidőre sem vált sokkal barátságosabbá az időjárás, az eső továbbra is ömlött, de ebben a játékrészben már jobban alkalmazkodtunk hozzá, s magabiztosan őriztük az előnyünket. A Kelen csak ritkán jutott el a kapunkig, igaz, a hajrába lépve Mikler Dánielnek be kellett mutatnia egy újabb bravúrt, Oláh László közeli fejesénél. Az utolsó percekbe lépve viszont sikerült lezárnunk a mérkőzést Horváth Balázs révén, aki kapásból, húsz méterről lőtt a bal kapufa mellé (0–3). Az utolsó percekben a 16 éves Magyar Máté személyében újoncot is avatottunk.

 

Horváth Rudolf: – Alkalmazkodnunk kellett a pályához, amin több helyen állt a víz. A jó kezdésünk ellenére a hazaiak előbb használták az eső előnyeit, hátrányait, több veszélyes kontrájuk is volt, de utána középpályán fölénybe kerültünk, sok labdát szereztünk, majd egy nagy bedobás után, ami az egyik erősségünk, megszereztük a vezetést. A második félidőt kontrolláltuk, taktikailag fegyelmezettebbek voltunk, érett az újabb gólunk. Igaz, az ellenfélnek is voltak helyzetei, de olyan passzban vagyunk, hogy ezeken gyorsan átlendültünk és jött a gól is, hátul pedig nullára hoztuk a meccset, amihez kellettek a jó egyéni teljesítmények.

 

Bordán Csaba: – Jól kezdtük a mérkőzést, tudtuk, hogy ilyen pályán a küzdelem, a harcosság fog dominálni, ebben jók voltunk, illetve a körülményekhez is tudtunk alkalmazkodni. A bekapott gól azonban visszavetette a csapatot. Ha egy-nullával tudtunk volna fordulni, de kétgólos hátrányban már nehéz dolgunk volt. A szünetben kértem, hogy a játékstílusunkkal ellentétben próbáljunk meg hosszú, direktebb labdákkal játszani a felső zónába, de sajnos ebből kevés valósult meg.

 

Kelen SC–Kaposvári Rákóczi FC 0–3 (0–2)

Budapest, Kelen SC sporttelep, 60 néző. V.: Kakuk Sz. (Pogonyi F., Zahorecz R.).

Kelen SC: Baráth B. – Csákány (Simon K., a 66. percben), Wild (Módly, a szünetben), Szalai A. (Komenda, a 82. percben), Rétyi T. – Pintér B., Rónaszéki (Angyal-Tóth, a 66. percben) – Tímári (Bárány-Doór, a szünetben), Oláh L., Babinszky – Vass B. Vezetőedző: Bordán Csaba.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Harsányi, Gál, Böndi – Kocsis B. – Horváth B., Szederkényi, Kis-Fónai (Pintér M., a 66. percben) – Pintér N. (Heil, a 88. percben), Hampuk (Magyar M., a 86. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Pintér N. (a 37. percben), Kis-Fónai (a 43. percben), Horváth B. (a 80. percben).

Sárga lap: Wild (a 28. percben), Pintér B. (a 79. percben).