Vasárnap 17 órakor a szezon utolsó idegenbeli bajnokiját vívja csapatunk a Kelen SC otthonában, az NB III. Nyugati csoportjának 37. fordulójában.

 

A szezonban utoljára szállnak buszra labdarúgóink, akik a tabella tizenhetedik helyén álló Kelen SC otthonába utaznak, hogy három ponttal térjenek haza, s minél előrébb végezzenek a bajnokság végén.

– A Kelent is képzett játékosok alkotják, akikből többen akadémiákon nevelkedtek – mondta a soron következő ellenfélről Mikler Dániel, csapatunk kapusa. – A hét folyamán felkészültünk belőlük és tisztában vagyunk azzal, hogy mire számíthatunk tőlük. Szeretnénk megtartani a jó idegenbeli formánkat és pontokkal hazatérni a fővárosból.

A pontszerzéshez mindig kell a jó kapusteljesítmény. Mikler Dániel az előző két fordulóban is sokat tette azért, hogy a Rákóczi pontszáma gyarapodjon, hiszen a III. kerületi TVE ellen büntetőt védett a hajrában, míg a Puskás Akadémia FC II. ellen az utolsó percekben két hatalmas bravúrral hívta fel magára a figyelmet.

– Tisztában voltunk azzal, hogy a Puskás II.-t minőségi játékosok alkotják, számítottunk arra, hogy lesznek időszakok, amikor egy kicsit fölénk tudnak majd nőni – emlékezett vissza az előző mérkőzésre Mikler Dániel. – Örülök, hogy sikerült pár védést bemutatni a mérkőzés hajrájában. A III. kerület elleni győzelmet bravúrnak gondolom, de úgy érzem, hogy a Puskás II. ellen egy kicsit több koncentrációval és szerencsével akár a három pontot is megszerezhettük volna.

Az előző két körben a tabellán jóval előrébb állók ellen is pontokat tudtunk szerezni, így a Kelen, illetve az utolsó fordulóban a Zsámbék ellen is hasonló céllal lépnek pályára a zöld-fehérek, akik szeretnék uralni ezeket a meccseket.

– Azt gondolom, hogy a csapat sokat lépett előre a mérkőzések irányításában – tette hozzá Mikler Dániel. – Minden mérkőzésen vannak időszakok, amikor mi dominálunk, helyzeteket alakítunk ki, szögleteket, pontrúgásokat harcolunk ki. Azt gondolom, hogy a hátralevő két mérkőzésen sem lesz ez másként.

A kapunk ebben az esetben remélhetőleg kevésbé fog veszélyben forogni, így Mikler Dánielnek nem sok dolga akad majd.

– Természetesen jobban szeretem, amikor folyamatosan van munkám, hisz akkor könnyebb fent tartani a koncentrációt – mondta a kapus. – Azt gondolom, ha megfelelő hozzáállással és koncentrációval játszunk a következő mérkőzéseken, akkor mi fogjuk tudni irányítani a játékot.