Szombaton Zalaegerszegen kezdi meg a következő bajnoki szezont a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó NB I-ben. Sisa Tibor csapata készen áll a bajnoki nyitányra, elvégezték a tervezett munkát, és optimistán várják a rajtot. A másodszor is visszatérő Zsolnai szerint mindenképpen az a cél, hogy pontot raboljanak, de ő is tudja, jelenleg ez bravúr lenne.

A Kaposvári Rákócziban lezárult egy korszak, az elmúlt évtized legnagyobb mozgása zajlott a csapat körül, kicserélődött az edzői stáb egy része, és a keret fele. Ez azonban természetes folyamat volt, eddig is minden év végén távoztak meghatározó játékosok, ezúttal sem történt nagybevásárlás, de olyan kényszerben sem volt a klub, hogy minden értékét el kellene adni. A kaposváriakat az is motiválhatja az új szezonban, hogy a szaksajtó az egyik kiesőjelöltnek titulálja őket – ez akár erőt is adhat a fiúknak. Az új csapat a Zalaegerszeg ellen bizonyíthat először.

„A Zalaegerszeget soha nem lehet lebecsülni, sokan mondják,hogy hamar kiestek a kupából, pénzgondok is vannak, de ez minket nem szabad, hogy befolyásoljon, mi pontszerzésre készülünk, de titkon győzelemre, meglepetést akarunk okozni úgymond. Valóban mindenképpen motiváció, mert ha a mezőny végére taksálnak minket, akkor sokszor az esélytelenek nyugalmával játszhatunk, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sok csapatot meg fogunk lepni” – mondta a Rákóczi régi-új játékosa, Zsolnai Róbert.

Az egyik új fiú, Zsók József az NB III-ból érkezett, de több bajnokit vívott már a Zalaegerszeg ellen, hiszen Győrött és Dunaújvárosban is futballozott az élvonalban.

„Én is figyelemmel követtem a Kaposvár eredményeit, a felkészülést szinte itt kezdtem, jó a társaság, sokat dolgoztunk, én is kíváncsi vagyok, hogy a bajnokságban hogy jön össze a dolog” – mondta Zsók.

„Óriási változáson esett át a csapat – mondta Sisa Tibor, a Rákóczi FC vezetőedzője. – Aprólékos munkával választottuk ki a sok próbajátékos közül a számunkra, s lehetőségeinkhez mérten megfelelő labdarúgókat, de úgy érzem sikerült pótolni a távozókat. Több magyar játékost szerettünk volna igazolni, de úgy néz ki, hogy a külföldiek elérhetőbbek nekünk, ám fontos megjegyezni, hogy a keretben nem lett több idegenlégiós, mint volt korábban. Az öltözői hangulatot elnézve úgy látom, hogy jó mentalitás jellemzi a csapatot, a játékosok jól dolgoztak, s véleményem szerint az Újpest elleni Ligakupa-mérkőzésen egy futós, egységes, szervezet képet mutató csapat volt a pályán. A szezonra nézve az elsődleges célunk az élvonalbeli tagság megőrzése, s bátran mondhatom, ha vannak is nehézségeink a klubnál dolgozók összefogásával átlendülünk ezeken, s a szurkolóink támogatására is nagyon számítunk. Egy szervezett, jó állománnyal rendelkező csapat vendégei leszünk. Nagyjából együtt maradt a tavalyi ZTE, nem lesz könnyű dolgunk, de nem szeretnénk üres kézzel hazatérni.”

Több hiányzója is van a Rákóczinak, hiszen a régebb óta sérült Szepessy Róbert, Milan Peric és Lelkes Mátyás mellett Bojan Pavlovic és Drazen Okuka is rúgást kapott a múlt heti Ligakupa-meccsen, így utóbbi két labdarúgó játéka kérdéses, míg a hosszú lábadozás után felépült Bank István újra megsérült.