A Szombathelyi Haladás vendége lesz csapatunk a Merkantil Bank Liga 26. játéknapján. A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapást a zárt kapuk miatt a YouTube-on követhetik majd szurkolóink.

 

Fontos győzelemmel a háta mögött várja együttesünk a Szombathelyi Haladás elleni összecsapást, hiszen az előző játéknapon Balázs Zsolt duplájának és Nagy Tamás góljának köszönhetően megszültetett az első idei győzelem.

– Nem a mi stílusunk volt az, amit a Szentlőrinc ellen mutattunk, ezt a mérkőzés után is elmondtam – nyilatkozta Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. – A csapatunkban sok rutinos, a futballt játszó labdarúgó, akikre nem illik annyira ez a stílus. Így egy kicsit nehezebb a helyzetünk minden héten, ha egy olyan ellenfelet kapunk, amely erőfutballt játszik és erőlteti a test a test elleni párharcot.

A szombathelyi stadion igen erős hátteret biztosít a Haladásnak ebben a szezonban, hiszen a mögöttünk hagyott 25 forduló során csupán a Dorogi FC és a Gyirmót FC Győr távozott három ponttal a vasiak otthonából. Így labdarúgóinknak is minden erejükre és tudásukra szükségük lesz ahhoz, hogy a szezonban harmadikként bevegyék a Szombathely erődjét.

– A Haladás ellen meg kell próbálnunk futballozni – tette hozzá Várhidi Péter. – A keretben vannak minőségi támadójátékosok, ezt kell kihasználnunk, ehhez viszont az kell, hogy ne legyünk távol az ellenfél kapujától. Ha viszont egy agresszív focit játszanak ellenünk, akkor sokszor beszorulunk a tizenhatosunk elé és nehezen tudunk minőségi támadásokat vezetni. Emiatt is szerzünk sok gólt pontrúgás után. A nehézségünk a középső zónában való labdaszerzés, ezen pedig javítani kell, hogy ne egész pályán kelljen támadást vezetni, hanem azonnal tudjunk vissza tudjuk kontrázni az ellenfelet. Azon dolgozunk, hogy a labdaszerzésünk minél hatékonyabb legyen.

Szakmai stábunk két labdarúgóra sem számíthat a vasárnapi mérkőzésen. Hadaró Valentin ugyanis a Szentlőrinc ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, míg Vachtler Csabát kiállították azon a találkozón.

A zárt kapus mérkőzést a Hungary Sport közvetíti majd élőben, a találkozó ide kattintva érhető majd el.