Az élvonalban szereplő Újpest FC együttesét fogadja csapatunk a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában. A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzést Szilasi Szabolcs vezeti majd, míg segítő Lémon Oszkár és Aradi József lesznek.

A Magyar Kupában folyamatosan jól szereplő, ráadásul címvédő Újpest FC lesz együttesünk soron következő ellenfele a legjobb tizenhat közé kerülésért vívott mérkőzésen. A fővárosiak hatodik fordulóban kapcsolódtak be a küzdelmekbe, amikor is 7–1-es sikert arattak a tolna megyei első osztályban érdekelt Bátaszék otthonában. A hetedik körben pedig hosszabbításban győzték le a másodosztályú Győrt. Csapatunkat szintén a hatodik fordulóban szólították előszőr pályára a kupában, előbb a Vas megyei első osztályú Király SZE gárdáját, majd az NB III. Közép csoportjában vitézkedő SZEOL egyletét búcsúztattuk. Az NB I-ben jelenleg hatodik újpestiek minden évben előtérbe helyezik a kupaszereplést, amely az előző évben is Európa-liga indulást is ért számukra.

Várjuk a mérkőzést, melyen megpróbáljuk megnehezíteni az Újpest dolgát – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Mint minden mérkőzésen ezen is megpróbálunk győzni, de tudjuk, hogy nem az a realitás, hogy megnyerjük a sorozatot. A vezetőség nem tűzött ki konkrét célt a kupával kapcsolatban, megpróbálunk minél jobban játszani, remélem, hogy egy jó mérkőzést látnak majd a nézők. A játékosok motiváltak, hogy egy NB I.-es csapat ellen játszhatnak. A bajnokságban szépen szerepeltünk, az őszi szezont a harmadik helyen zártunk, aminek nagyon örülünk, de a kupa mindig más, mint a bajnokság. Az Újpest az előző kiírásban is megnyerte a kupát és idén is ez a céljuk, hogy ezáltal induljanak az Európa-ligában. Nehéz mérkőzésre számítok, tudjuk, hogy más kávéház az NB I. Nincs verhetetlen csapat, így nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni.

Balázs Benjámin, aki 2009 és 2014 között szerepelt az NB I-ben a Rákóczival ezúttal ellenfélként tér vissza a cukorgyári gödörbe.
Mióta eligazoltam Kaposvárról, azóta csak nézőként voltam a Rákóczi-stadionban, így izgatottam várom, hogy pályára léphessek – mondta Balázs Benjámin, az Újpest FC labdarúgója. – Nehéz mérkőzésre számítok, biztos, hogy a Rákóczi játékosai extra motivációval játszanak majd. Címvédőként természetesen az a célunk, hogy továbbjussunk.

A továbbjutás még ebben a körben is egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, úgy kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik. Ha ez sem vezetne eredményre, akkor büntetőkkel döntik el a felek, hogy mely együttes jut tovább a következő fordulóba, a legjobb tizenhat közé.