Október hónap legjobb somogyi sportolóit díjazták a héten a Megyeházán. A felnőtt férfi kategóriában csapatunk támadója, Nemanja Nikolics kapta a legtöbb szavazatot. A Rákóczi gólgyárosa nyilatkozott honlapunk a vasárnapi Pápa elleni mérkőzés előtt.

– Amióta Magyarországon játszol, először lettél a Hónap Sportolója. Milyen érzés?
– Ha jól emlékszem a keddi edzésünk után kaptam egy levelet, amiben az állt, hogy én lettem a hónap sportolója. Egy picit meglepődtem, de nagyon örültem neki. Sok gól, jó játék és a csapat elmúlt hetekben nyújtott szereplése kellett ehhez a címhez.

– A Pápa ellen zárjátok az őszi bajnoki szezont vasárnap. Mit vársz a mérkőzéstől?
– Győzelmet és nagyon sok szurkolót várok. Szeretnénk úgy játszani,  mint Miskolcon vagy itthon a Kecskemét ellen, hisz akkor biztosan meglesz a három pont.

– Nyolc találattal az előkelő negyedik helyen állsz a góllövőlista élmezőnyében, mindössze két egységgel lemaradva az éllovas Alvestől és Kabáttól. Ez átvillan majd néha a fejedben a mérkőzés során?
– Minden meccsre úgy megyek, hogy betaláljak az ellenfél kapujába. Egy csatárt a góljai minősítik. Természetesen jó lenne a második helyre felzárkozni a gólszerzők között, de a három pontnál nincs fontosabb vasárnap.

– Sérültek, eltiltottak lesznek-e a Pápa elleni mérkőzésen?
– Eltiltottról nem tudok. Én bajlódtam kisebb megfázással, ezért ki is hagytam a Ligakupa meccset, de már jól vagyok. Várjuk a mérkőzést!