Szerdán a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a listavezető Videotont fogadja a Kaposvári Rákóczi, és a zöld-fehérek szeretnének előnyt kicsikarni a visszavágóra. A párharc győztese fináléba kerül és kihacolhatja a nemzetközi kupábn való részvételt is. A nagy bravúr eléréséhez szükséges lesz a szurkolók buzdítására is.

A Rákóczi idei bravúros bajnoki szereplése kivételes kupameneteléssel is párosul. A csapat története során harmadszor jutott az elődöntőbe, és először játszik vidéki csapattal a döntőért, igaz, a Videoton toronymagas esélyese a bajnokságnak és a kupának is. A Rákóczi azonban szívesen felrúgná a papírformát, Sisa tréner szerint a fiúk is úgy érzik, a kupa ugyanolyan fontos, mint a bajnokság.
– Én úgy gondolom, hogy igen, magasra tettük a mércét, és a fiúk is érzik, hogy nagy a nyomás, de eddig ezt jól kezelik, küzdünk becsülettel, és a nagy elvárásnak a fiúk igyekeznek megfelelni – fogalmazott Sisa Tibor vezetőedző.
A Videoton szeretne duplázni, azaz története első bajnoki címe mellé megszerezni a második kupagyőzelmet is. A fehérváriak kaposvári nevelésű játékosa, Gosztonyi András szerint#!# igazából mindegy, kit kaptak ellenfélnek, nem számolgatnak, mert az ő helyzetükben mindenki ugyanazt akarná, azaz egyszerre megnyerni a bajnokságot és a kupát is, tehát ilyen szempontból teljesen mindegy, kivel játszanak.
A Rákóczi győzelemmel, a Videoton vereséggel hangolt a kupacsatára, a fehérváriak Szombathelyen kaptak ki, a kaposváriak viszont legyőzték az MTK-t. 
A szerdán 18 órakor kezdődő eseményre több kedvezményt is kínál a Kaposvári Rákóczi, a tanulók diákigazolvány ellenében ingyen tekinthetik meg a mérkőzést, a családbarát akció keretében pedig a stadion A, E, illetve F szektorába vásárolt jegy egy egész család belépésére jogosít, így szülők és gyerekek együtt szurkolhatnak a mérkőzésen.