A kaposváriak második számú csapata remek játékkal rukkolt elő a listavezető Gyirmót ellen az NB II-es bajnokság Nyugati csoportjának 4. fordulójában. Barna László tanítványai gól nélküli döntetlent értek el feljutásra pályázó ellenfelükkel szemben.

Több mint kétezer NB I-es meccs a kispadon és a lábakban#!# röviden így jellemezhetnénk a Csank János edzette Gyirmót FC csapatát, amelyet sokan csak az NB II Manchester Cityjének neveznek. Kis túlzás persze van a dologban, ám mégsem mondható szokványosnak, ha egy másodosztályú együttes keretében öt egykori magyar válogatott játékos – Regedei, Molnár B., Ferenczi, Balog, Csizmadia – szerepel. 
A mérkőzés első tíz percében a Gyirmót volt a kezdeményezőbb, ám komolyabb helyzetig nem sikerült eljutnia Orosséknak. A kaposváriak viszont a 11. percben Laczkó révén ziccerbe kerültek, a fiatal szélső 14 méterről laposan lőtt, Holczer a középre tartó labdát biztosan védte. Pár perccel később Major vállalt el harminc méterről egy szabadrúgást, amely szintén a gyirmóti kapus kezei között kötött ki. Furcsa, de jó volt nézni, hogy a jelentős játékerőt képviselő vendégek mennyire nem tudnak mit kezdeni ellenfelükkel. A félidő hajrájában is a Rákóczinak adódtak lehetőségei. Laczkó élesen középre adott labdájáról Mustapha csak centikkel maradt le. 
A második játékrészt lendületesebben kezdte a Gyirmót. Talán azért, mert Csank János a szünetben kettőt is cserélt#!# Orosst Ferenczi, Molnár Balázst Laki váltotta. A fiatal kaposváriak azonban állták a sarat, és remek védekezésüknek is köszönhetően ellenfelük csak elvétve jutott el helyzetig. A 60. percben Böjte passza után a sokat mozgó Katona előtt adódott nagy helyzet, ám ő egy csellel többet csinált a kelleténél, így oda lett a kecsegtető lehetőség. Ahogy pörögtek a percek, úgy lettek egyre idegesebbek a vendég játékosok. Talán emiatt könyökölte le Gévay Fenyvesi Olivért a 74. percben, ami után megkapta a második sárga lapját, s már mehetett is zuhanyozni. A hajrában Barna László Laczkó helyett csatárt hozott be, Horváth Árpád személyében. A Rákóczi még veszélyesebben támadott#!# Mustapha akár az év gólját is meglőhette volna, hiszen egy szemtelen kötény után félpályáról tüzelt kapura, a labda a kinn ólálkodó Holczer fölött a felső lécre, onnan pedig a játéktéren túlra pattant… Kár érte! Az utolsó percek is tartogattak izgalmakat#!# Csizmadia jobb oldali beadása után Laki öt méterről bombázott fölé, míg a hosszabbításban Mustapha – Horváth Árpád passzát követően – lőtt tizenhatról, Holczer azonban ki tudta tornázni a bal alsóba tartó labdát. A döntetlennek a gyirmótiak örülhetnek jobban, de valószínűleg a kaposváriak sem csalódottak, hisz egy ilyen erős csapat ellen bizony az iksz is bravúrnak számít – nemcsak nekik, hanem az osztály bármelyik csapatának. Négy forduló után a "kis" Rákóczi négy döntetlennel áll a bajnokságban. Folytatás Ajkán, a hétvégén.

Kaposvári Rákóczi FC II. – Gyirmót 0-0
Kaposvár, 300 néző. V.#!# Gyarmati
Rákóczi II.#!# Horváth L . – Földes, Major, Vadas, Jánvári, Fenyvesi, Kovács O., Katona (Kovacic 66.), Laczkó (Horváth Á. 77.), Böjte (Kirchner 85.), Mustapha. Vezetőedző#!# Barna László 
Gyirmót#!# Holczer – Csizmadia, Kardos, Balog, Gévay, Regedei, Molnár (Laki 46.), Illés, Cseri, Magasföldi (Lázár 75.), Oross (Ferenczi 46.). Vezetőedző#!# Csank János
Sárga lap#!# Mustapha (41., szövegelésért), Horváth L. (87., időhúzásért), Földes M. (88., kakaskodásért), ill. Regedei (39., buktatásért), Kardos N. (81., utánrúgásért), Csizmadia (88., kakaskodásért). 
Piros lap#!# Gévay Zs. (74., második sárga lap után)

Barna László#!# – Felkészültünk arra, hogy játéktudásban talán többek lesznek a gyirmótiak, mint mi. Ettől függetlenül úgy érzem, a játékosok odatették magukat minden szinten, és ez a pályán meg is mutatkozott. Sőt, még azt kell mondjam, hogy a végén egy kicsit csalódott voltam az eredmény miatt, mert úgy érzem, hogy egy kis szerencsével meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Természetesen az egy pontnak is  nagyon örülünk.

Csank János#!# – Pipa vagyok, mert pont az ellenkezőjét csináltuk, mint amire felhívtam a figyelmet. Csapatom első ligás spílereinek már illene tudniuk, hogy egy ilyen fiatal csapat ellen hogyan kell játszani. Sajnos, rendkívül lassan járattuk a labdát, pedig tudtuk, hogy le fognak majd minket támadni. A hazai csapatot láttam játszani Győrben, az ETO második számú csapata ellen. Ott szinte labdába nem rúgtak egy igazit, itt viszont  szárnyaltak. Gratulálok a mai teljesítményükhöz!