A dobogóért harcoló Videoton otthonában kezdi meg csapatunk a bajnoki hajrát. A Pécs elleni hazai vereséggel kilátástalan helyzetbe vagyunk, és sajnos könnyen előfordulhat, hogy a hétvégén immár hivatalosan is elköszönünk az elit mezőnytől. 

Három fordulóval a zárás előtt kilenc pontra vagyunk a bennmaradást érő 14. helytől, vagyis úgy tűnik, hogy a klub tíz év után búcsúzik az élvonaltól. A saját nevelésű Balázs Benjámin szerint a gyenge ősz és a sikertelen tavaszi idegenbeli szereplés lehet a kudarc fő oka.

„Az ősszel 17 mérkőzésből 9 pontot szereztünk, tavasszal eddig 10 mérkőzésből tízet. Minimális fejlődés van. A védekezéssel nem volt probléma, de a támadójáték nem volt a csapat erőssége. A hátralévő három mérkőzéseken megpróbálunk szépen futballozni, gólokat lőni és minél több pontot szerezni” – mondta a játékos. 
A csapat egyáltalán nincs irigylésre méltó helyzetben, a bajnoki hajrában ugyanis a dobogóért harcoló Videoton, a bajnoki címre törő Győr és a jó formát mutató MTK ellen kell majd pályára lépni. A hétvégi ellenfél a Videoton lesz idegenben. Matematikailag is elköszönünk az NB I-es tagságától, ha nem nyerünk a fehérváriak otthonában.

Bank István két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, és egyelőre az is nagy kérdés, hogy kikre számít majd a szakvezetés. 

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozóról online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes portál.