Szomszédvári rangadót nyert meg magabiztos játékkal a Rákóczi NB I-es labdarúgócsapata. Prukner László tanítványai a második félidőben egyértelműen ellenfelük főlé nőttek, ami gólokban is megmutatkozott. A két kaposvári találatot Waltner és Pavlovic szerezte. 

A sors úgy hozta, hogy a PMFC labdarúgócsapata zsinórban három bajnoki meccset is saját otthonában játszhat le. A klubnál a nagy menetelésben bízva "pécsi hadjáratnak" kiáltották ki az egyhetes sorozatot. Már a Győr elleni 0-2 után sejteni lehetett, hogy bizony van rés a piros-fekete pajzson, amit a Rákóczi legénysége akár tovább tágíthat. 
A 20. fordulóból elhalasztott mérkőzésen Akassout és Balogh Bélát eltiltás miatt volt kénytelen nélkülözni a pécsi csapat. A Rákóczinál bekerült a kezdőbe Waltner, míg Horváth Tamást ezúttal a cserék közé nevezte Prukner László. 
A mérkőzés Vad II. István sípszavára vette kezdetét. Az első negyedóra egy komoly pécsi lehetőséget hozott, a 7. percben Simon fejelte le Szatmári elé a labdát, akinek a kapu bal oldalába tartó 6 méteres lövését bravúrral védte Hajdúch. Safaric ígéretes szögből végezhetett el szabadrúgást a 18. percben, életerős lövése a sorfalról pattant szögletre. Nem sokkal később az ex-kaposvári Grumic játszotta magát tisztára a tizenhatoson belül, majd próbálkozása után a labda jócskán elkerülte a kaput. Koller remek helyzetfelismerését követően Szatmári 12 méterről laposan lőtt a kapu mellé. Hasonlóan nagy lehetőség adódott a másik oldalon Oláh előtt, aki a 30. percben Waltner passzát követően mintegy 10 méterről gurított a jobb kapufa mellé. Zeljkovic, aki lőtt már szabadrúgásból gólt az NB I-ben, a 39. percben sem tévedett sokat. Vagy huszonötről eleresztett sistergős bombája körülbelül fél méterrel zúgott el a balfelső mellett. A hajrában egy ígéretes Rákóczi-támadást lesen állított meg a játékvezető, majd le is fújta az első félidőt. 
A szünetben cserélt a Pécs, a jobb bekk Lázár helyett Nagy Olivér folytatta a játékot a középpályán. A hazaiak terveivel ellentétben a második játékrészt a Rákóczi kezdte aktívabban. A zöld-fehérek erőfeszítései perceken belül gólt is eredményeztek. Pedro szerzett labdát a pécsiektől, majd a jobb oldalon felfutó Balázst ugratta ki, aki az ötösön ólálkodó Waltnert hozta ziccerbe. A rutinos támadó hanyag eleganciával gurított a kapuba a 49. percben (0-1).
A gól után a PMFC is sebességet váltott, helyzetei is voltak, Hajdúch azonban a ziccerbe kerülő Simon lövését, és Uzoma fejesét is kivédte az 58. percben. A Rákóczi ezután újra büntetett, Oláh beadása után az alkalmi pécsi védelem hathatós közreműködésével Pavlovic elé került a labda, a szerb köszönte szépen, és 10 méterről a kapuba bombázott a 61. percben (0-2). 
A hátralévő félórában talán sokak számára az is kiderült, hogy Safaric miért is volt horvát válogatott kerettag. Az alacsony termetű középpályás passzai és cselei is élményszámba mentek. A meccs csúcspontját Balázs Benjámin átemelős gólja jelentette volna. A sajátnevelésű játékos "kisslacis" megoldása után 28 méterről hullott volna a labda a kapuba, Dibusz azonban bravúrral védett a 86. percben.
A PMFC Stadionban a mintegy 60-70 főből álló vendégtábor a mérkőzés lefújása után is éltette a kedvenceket. A zöld-fehér alakulat tagjai megérdemelték a tapsot, hisz a sokat emlegetett "pécsi hadjárat" a Rákóczi-sereg remek diadalával zárult. A kaposváriak győzelme rendkívül sokat ért, hisz a megszerzett három pont a 12. helyről egészen a nyolcadikra repítette őket a tabellán.
PMFC-Matias – Kaposvári Rákóczi FC 0-2 (0-0)
Pécs, PMFC Stadion, 1500 néző. V.#!# Vad II. (Tóth II., Bozó)
PMFC#!# Dibusz – Lázár (Nagy O., 46.), Causic, Krejci, Uzoma – Szatmári (Gaál, 54.), Wittrédi, Zeljkovic – Simon, Grumic, Koller (Márkvárt, 69.). Vezetőedző#!# Lőrincz Emil
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank (Hegedűs, 65.), Kovács O., Jánvári – Pedro – Balázs, Safaric, Pavlovic – Oláh (Horváth T., 93.), Waltner. Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Waltner (49.), Pavlovic (61.). 
Sárga lap#!# Koller (20.), Nagy O. (73.), Gaál (83.) ill. Jánvári (38.), Okuka (81.), Pedro (90.)

Lőrincz Emil#!# Nem játszottunk jól, elsősorban emiatt kaptunk ki. Ha 0-1-nél belőjük a helyzeteinket máshogy alakulhatott volna a találkozó. 
Prukner László#!# A csapat akaratának volt köszönhető ez a győzelem. Az akarat meghozta a játékot is. Az első gól megnyugtatott bennünket, és összességében azt mondom, hogy megérdemelten nyertünk.