Véget ért a 8. Intersport Ifjúsági Futballfesztivál Kaposváron. Az egyhetes nemzetközi utánpótlástorna programjában több száz mérkőzés szerepelt, és a végén tíz korcsoportban hirdettek győztest. Somogy az idén sem marad aranyérmek nélkül#!# az U15-ös korosztályban a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia fiataljai szerezték meg az első helyet, az U18-U19-es kategóriában pedig a kiskorpádiak örülhettek a győzelemnek.

A két somogyi sikerben közös volt, hogy a kaposvári és a kiskorpádi fiúk egyaránt a Cseri úti műfüves pályán nyerték meg a döntőt. A 15 évesek mezőnyében a Bene akadémia fiataljai nem igazán adtak esélyt az ellenfeleknek. Richter Sándor tanítványai a pénteki elődöntő 6#!#0 arányú megnyerése után a szombati fináléban 3-0-ra verték macedón vetélytársukat, így teljesen megérdemelten emelhették a magasba a trófeát.


Az U15-ös döntő résztvevői, zöldben a győztes Rákóczi BFLA
A legidősebb korosztály döntőjét két somogyi alakulat játszotta, és az első hely sorsa lényegében már az első félidőben eldőlt. A kiskorpádiak végül 3-0-ra nyertek a toponáriak ellen, így a legfényesebb érem került a nyakukba.
Időközben a Rákóczi Stadionban is láthattunk egy somogyi vonatkozású döntőt#!# a 14 évesek között a kaposváriak a marosvásárhelyiekkel meccseltek. A Romániából érkezett együttes már három góllal vezetett, amikor Konrád László fiai szépíteni tudtak, így a mieinknek végül meg kellett elégedniük a második hellyel – de láthatóan nem is szomorkodtak miatta…
Az idei tornán összességében két magyar, két szlovák, két román és egy-egy szerb, ciprusi, macedón és olasz első helyezés született. 
A döntők végeredménye#!#
U9#!# Cabrinovic (szerb) – FK Minsk „A” (fehérorosz) 1-0
U10#!# Járási válogatott (szlovák) – OFK Beograd „A” 6-3
U11#!# FC Vaslui (román) – Pécsi VSK 2-0
U12#!# Junior Dighenis (ciprusi) – STB Academy (olasz) 5-1
U13#!# FAMT Presov (szlovák) – FC Burevestnik (orosz)1-0
U14#!# FC Targu Mures (román) – Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 3-1
U15#!# Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia – FC Makedonija (macedón) 3-0
U16#!# FC Makedonija (macedón) – Municipal Pozo Almonte (chilei) 2-0

U17#!# STB Academy (olasz) – Syfa west Region (skót) 2-1
U18-19#!# Kiskorpád – Toponár 3-0