A szintén első osztályú Kisvárda Master Good ellen vívta ötödik felkészülési mérkőzését csapatunk. A fővárosban lejátszott találkozón remekül helyt állt csapatunk, még akkor is, amikor a fiatal labdarúgóink voltak pályán.

A Fővárosi Vízművek pályáján mérkőzött meg együttesünk az élvonal előző évi küzdelmeit a kilencedik helyen záró Kisvárda csapatával. A remek iramú találkozó első félidejében csapatunk dominált, gyorsabban mozogtak játékosaink, ennek pedig meglett az eredménye. Egy remek összejáték után Szakály Attila került helyzetbe, amit kegyetlenül ki is használt. A találat felpörgette az amúgy sem unalmas találkozót, s rögtön jött csapatunk következő nagy lehetősége: Nagy Richárd adott középre, ahol Ádám Martin csapott le a labdára, de lövése kevéssel bal kapufa mellé ment.

A második játékrészben elején egy pontrúgást követően sikerült egyenlíteniük a kisvárdaiaknak Anton Kravchenko fejese révén, azonban nem sokkal később ismételten átvehette volna a vezetést csapatunk: Nagy Richárd állította le a tizenhatos vonalára a labdát, de szabadrúgása a sorban kötött ki. A hatvanadik perctől jobbára a fiatal labdarúgóink kaptak lehetőséget, akik ezúttal is helyt álltak. Igaz, Tischler Patrik góljaival sikerült fordítania a Kisvárdának, de Szabó Alex csukafejesével bizonyította csapatunk, hogy felveszi a versenyt az már rutinos, NB I.-es Kisvárdával.

Az mérkőzés remek erőfelmérőnek bizonyult a bajnokságra, de egy edzőmérkőzésből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

Waltner Róbert: Nagyon tetszett az első hatvan perc. Utána sort cseréltünk, sok fiatal játszott és látszott a minőségbeli különbség. A Kisvárdánál Gosztonyi András helyére Tischler Patrik állt be, nálunk pedig 17 éves Orsós Tamás váltotta Ádám Martint. Tamás egy tehetséges játékos, de a másik oldalon két többszörös utánpótlás válogatott játékosról beszélünk. Ez kijött az utolsó harminc percben. A fiataljaink közül nem mindenki tudta felvenni a versenyt a kisvárdaiakkal, azonban az első hatvan perce lehet alapozni. Sajnos a fialok életkori sajátossága az ingadozó teljesítmény, ez ezen a mérkőzésen is látszott.

Kaposvári Rákóczi FC–Kisvárda Master Good 2–3 (1–0)
Budapest, Vízművek pálya, 100 néző. V.: Lantos.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Nagy T., Hadaró – Andriy, – Nagy R., Szakály A., Nagy K., Csiki – Ádám M. A 60. perctől: Slakta – Tratnyek, Tóth G., Szabó A., Fodor M. – Nagy J. – Borbély Á., Tömösvári, Beliczky, Bíró D. – Orsós T. Vezetőedző: Disztl László. Edző: Waltner Róbert.
Kisvárda: Minca – Bohdan, Berios, Kravchenko, Protic – Lucas, Grozav – Sassá, Tsoukalas, Kovácsréti – Gosztonyi. Csere: Zöldesi, Hei, Baranyai, Rubus, Tischler, Karasiuk, Ilics. Vezetőedző: Vasile Miriuta.
Gólszerzők: Szakály A. (29. p.), Szabó A. (85. p.), illetve Kravchenko (55. p.), Tischler (70. és a 80. p.).