Az NK Osijek együttesével vívott edzőmérkőzést csapatunk a válogatott szünetben. Az első félidőben igen jó játékot nyújtottak labdarúgóink, de a másodikban már az eszékiek uralták a pályát, s a győzelmet is megszerezték.

 

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét fél nagy erőket mozgósított. Az első igazán nagy lehetőség csapatunk előtt adódott, amikor Nagy Richárd vette át a labdát a tizenhatos jobb sarkánál, majd célba vette a kaput, de Marko Malenica kiöklözte az erős löketet. A horvátoknál Josip Spoljaric kerül először helyzetbe, de lövésénél óriási bravúrral hárított Pogacsics Krisztián. Az első játékrész második félében rengeteg szép dolgot mutatott a pályán csapatunk, s lehetőségeket is kialakított, de a vezetést mégis az eszékiek szerezték meg, miután Jerry Mbakogu megpattanó lövése utat talált a kapuba.

A második féliőre hét helyen is változtatott a csapaton szakmai stábunk, de ezt gyorsan kihasználta az ellenfél, amely Josip Spoljaric révén megduplázta előnyét, majd egy szép akció után Moic Benedik jegyezte a harmadik eszéki találatot. A találkozó vége felé már a vendégek uralták a pályát, s Spoljaric révén jött a negyedik eszéki gól is. Együttesünk bár vereséget szenvedett, de számos tapasztalatot szerzett a nemzetközi szinten is elismert eszéki együttes ellen.

 

Kaposvári Rákóczi FC–NK Osijek 0–4 (0–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 300 néző. V.: Zierkelbach (Kis Z., Legeza L)
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics (Slakta, a szünetben) – Vachtler, Hegedűs D. (Ur, a szünetben), Nagy T. (Szabó A., a szünetben), Fodor M. (Hadaró, a szünetben) – Szakály A. (Vojnovic, a szünetben (Borbély, 75. p.)), Yakymiv (Tóth G., a szünetben) – Nagy R., Beliczky (Bíró D., a szünetben), Poplatnik – Ádám M. (Tömösvári, 75. p.) Vezetőedző: Diszl László.
NK Osijek: Malenica – Loncar, Tomelin, Majstorovic (Alves Pereira Oliveira, a szünetben), Radeljic (Silva de Almeida, 60. p.) – Kamenar, Mioc – Dugandzic (Lopa, 60. p.), Spoljaric, Ndockyt – Mbakogu (Maric, 60. p.). Vezetőedző: Ivica Kulesevic.
Gólszerzők: Mbakogu (43. p.), Spoljaric (48., és a 88. p.), Moic (72. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC - NK Osijek
2019. október 11.