Szünetben még vezettünk is 2-1-re az Ajka otthonában az NB II 22. fordulójában, a végén azonban jött a csattanó és 3-2-re nyertek a hazaiak. A Rákóczi így továbbra is kieső helyről várhatja a folytatást.

Nem indult jól az ajkai kirándulás a Rákóczinak. Már a negyedik percben megszerezték a vezetést a hazaiak, miután Major beadását pont Németh elé ütötte ki Somodi, aki 13 méterről nem hibázott (1-0). Sokáig azonban nem játszott hátrányban Prukner László csapata. A 10. percben a már a Balmazújváros ellen is lendületesen játszó Hadaró lőtt középre egy labdát, amire Faggyas Milán érkezett nagyszerű ütemben, és 12 méterről a bal alsóba passzolta a labdát (1-1). A folytatásban már sokkal óvatosabban játszott mindkét csapat, ennek ellenére az iramra nem lehetett panasz. A félidő vége előtt szögletett végezhettek el a mieink, amire Rajczi Péter érkezett nagyszerű ütemben, fejese után pedig már 2-1-es Rákóczi vezetés mellett vonulhattak a csapatok az öltözőbe. 
Hazai helyzetekkel indult a második félidő is. Az 51. percben Nagy beadása után Sowumni elé került a labda, aki 8 méterről lőhetett, de a lövése csúnyán fölé szállt. Pár perccel később viszont már összejött az a hazaiaknak az egyenlítés. Németh cselezett ki két embert a középpályán, majd egy jó passzal Majort hozta helyzetbe, ő pedig 12 méterről kilőtte a hosszú sarkot (2-2). Az egyenlítő gól után is inkább a hazaiak jöttek előre, de jól állta a sarat a Rákóczi védelme. A hajrában megfogyatkozott csapatunk, miután Lakatos öt perc alatt két sárgát is összeszedett. Amikor már úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a mérkőzés, akkor jött a csattanó. A 90. percben előbb Somodi jött ki rosszul egy beadásra, amiből végül szöglet lett. Majd a sarokrúgásnál Major gurított vissza laposan, amire Császár érkezett jó ütemben és 10 méterről a jobb alsóba lőtt (3-2). 
FC Ajka – Kaposvári Rákóczi 3-2 (1-2)
Ajka, 350 néző. Vezette#!# Kiss (Kepe, Kulman)
FC Ajka#!# Jánosa – Nagy B., Asztalos, Császár, Zámbó – Köles, Csordás, Németh L. (Lattenstein 89.)  Kalász (Zsirai 56.) – Sowunmi, Major. Vezetőedző#!# Jákli Péter 
Rákóczi FC#!# Somodi –  Lakatos, Petrók, Albert– Kiss M. (Ház,i 60.), Kovács O., Király (Vermes, 71.), Hampuk, Hadaró – Rajczi, Faggyas (Fejős, 74.). Vezetőedző#!# Prukner László 
Gólszerzők#!# Németh L. (4.), Major (57.), Császár (90.) ill. Faggyas (10.), Rajczi (44.)
Sárga lap#!# Csordás (78.) illetve Albert (76.), Lakatos (81.), Hampuk (90.)
Piros lap#!# Lakatos (87.)