Klubunk vezetése sajtótájékoztatót tartott szerdán a Stadionban, ahol bemutatták a nemrég szerződtetett labdarúgókat. A nyári átigazolási szezonban eddig hét új játékos érkezett, így szinte teljesen kész csapatunk kerete.

Az előző kiírásban a harmadik helyen zártuk az NB III. Nyugati csoportját, a nemsokára rajtoló bajnokságban viszont magasabb célokat tűzött ki együttesünk.

– Rajt-cél győzelmet szeretnénk aratni, s ezáltal feljutni – fogalmazott klubigazgatónk, Horváth Krisztián. – Ehhez igazítjuk a játékoskeretet is. A fiatalok közül Godzsajev Telmán Rabil Oglival, Szabó Alexel, Vajda Rolanddal és Fonyódi Bálinttal is szerződést kötöttünk a napokban, míg Herzsenyák Áronnal már egy évvel ezelőtt. Mellettük több rutinos labdarúgó is érkezett, s egy játékos szerződtetése van még kilátásban. Időrendi sorrendben először a baloldali védő, Fodor Marcell érkezett hozzánk, aki Ajkán játszott az elmúlt évben, s nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik.

– Azzal a céllal érkeztem Kaposvárra, hogy a csapattal együtt én visszajussak az NB II.-be, ezért minden megpróbálok megtenni – mondta Fodor Marcell.
A támadó, Andorka Péter több első és másodosztályú csapatban megfordult már, volt NB II.-es gólkirály és Artner Tamással is dolgozott már együtt, a Szeged 2011 csapatától érkezett.

 – Nagy reményekkel érkeztem az együtteshez, melyet gólokkal és gólpasszokkal akarok segíteni – fogalmazott Andorka Péter.
A volt válogatott támadó, Rajczi Péter ismét visszatért nevelőegyesületéhez. A csatárral hosszabb távon tervez a klubvezetőség.

– Harmadik alkalommal vagyok nevelőegyesületem labdarúgója. Szeretnék vezéregyéniség lenni, segíteni a fiatalokat és az egyesületet, hogy NB II.-es legyen. Szimpatikus volt a klub koncepciója, hogy nem csak játékosként, hanem a későbbiekben vezetőként is számolnak velem – jelentette be Rajczi Péter.
Böjte Patrik pályafutása szintén Kaposváron indult, s egy szombathelyi és egy balatonlellei kitérő után tért vissza. Vele korábban egy előszerződést kötött a klub, mivel a szakmai stáb előbb látni akarta, hogy milyen állapotban van, s milyen a hozzáállása. Érdekesség, hogy nemrég szerezte meg a jogosítványát, így nem csak a pályán, hanem azon kívül is kormányozhat.

 – Örülök, hogy újra itt lehetek. Remélem gólokkal és gólpasszokkal tudom segíteni a nevelőegyüttesemet. Jól esett a vezetőség megkeresése, mivel itt otthon érzem magam, bízom benne, hogy meg tudom hálálni a bizalmat – mondta Böjte Patrik.
A támadó, Sóron Tibor az Rákosmente KSK csapatától érkezett, Dunaújvárosban dolgozott már együtt Artner Tamással.

– A célom, hogy minél előbb feljussunk, a körülményeket látva a klub többre hivatott az NB III.-nál. Csatártársaimtól, Andorka Pétertől és Rajczi Pétertől remélem, sokat tudok tanulni.
A múlt héten egyezett meg a vezetőség Ur Lászlóval. A szakmai stáb kérése volt, hogy a csapat védekező részére is érkezzen erősítés.

– Amikor megtudtam, hogy távoznom kell Nyíregyházáról megörültem, hogy megkeresett a Kaposvár. Amikor először jártam itt, már láttam, hogy nem hiába vágyik magasabb osztályba az egyesület. Remélem, hogy a játékommal a klub hasznára leszek. Ha mindent megteszünk, és odafigyelnünk biztos vagyok benne, hogy sikerül a feljutás. Még kicsit fáradtabbak vagyunk az alapozás miatt, de ahogy frissülünk, úgy gondolom egyre jobban össze fog állni a csapat.
Bakos Bence az NB I.-ben feljutó Balmazújvárostól érkezett, szintén védekező játékos. A labdarúgó hamar meggyőzte a szakmai stábot az edzések során.

 – Balmazújvárosban nem számítottak rám, így örültem, mikor kiderült, hogy egy nagy tradíciókkal rendelkező csapat hív. Tetszenek a körülmények és a szakmai stáb összetétele. Egy percig sem gondolkoztam azon, hogy elfogadjam-e a Kaposvár ajánlatát. Nemrég volt egy térdsérülésem, de most már 99 százalékos állapotban vagyok.
Klubigazgatónk azt is elárulta, hogy a csapat az összes hazai bajnokiját péntek este játssza, hogy ne ütközzön a többi kaposvári klub mérkőzéseivel.

– Visszatértünk a stadionba, lassan belakja a csapat a megújult létesítményt – mondta Horváth Krisztián. – Tovább akarunk fejlődni, a stadion mögött egy nagy műfüves, villanyvilágítással rendelkező pályát létesítenénk, így megoldódna a téli felkészülés egy része. 
Horváth Krisztián elmondta#!# augusztus ötödikén játssza az utolsó edzőmeccset csapatunk, melyen szeretnének egy magasabb rangú ellenféllel megmérkőzni.

– Tárgyalásban állunk egy tavaly Bajnokok Ligájában szereplő együttessel, melyet szeretnénk Kaposvárra csábítani, ha sikerül, egyben ez a találkozó lenne a stadionavató – zárta a sajtótájékoztatót Horváth Krisztián.