Kaposváron járt a világ egyik legismertebb sportembere, Ben Johnson. Kanada egykori sprinter-bajnoka a Genovai Futball Akadémia Somogyban tartózkodó növendékeit látogatta meg, de a Rákóczi FC vezetőivel és játékosaival is találkozott.

Ben Johnson már napok óta hazánkban tartózkodott, és útban vissza, Olaszországba belefért az idejébe egy kaposvári kitérő is. Kedden délelőtt, 11 óra előtt nem sokkal érkezett meg a Rákóczi Stadion parkolójába az a terepjáró, amely az egykori világhírű atlétát hozta. Ben Johnson nevét szinte mindenki ismeri szerte a világon#!# ő az az atléta, aki 1988-ban, a szöuli olimpián, világcsúccsal nyerte a 100 méteres síkfutást, néhány nappal később viszont doppingvétség miatt elvették tőle az aranyérmet… 
Az ismert sportember ma már inkább a futballal foglalkozik, ezért is járt hazánkban. Kaposváron a genovai futballiskolából ide került négy fiatal játékost látogatta meg.  
– Azt azért szeretném elmondani, hogy itt valószínűleg nem olyan fiatalemberekről van szó, akik azért vannak Kaposváron, mert esetleg NB I-es futballistákká válnak, vagy világhírű labdarúgók lesznek – mondta a Rákóczi ügyvezetője, illés János. – Ez egy olyan együttműködés, amely az ő nemzetközi iskolájának egy szélesebb lehetőséget biztosít Európában.
Illés Jánostól azt is megkérdeztük, hogy szerződtetné-e a Rákócziba Ben Johnsont. A sprinter fiatal korában nagyon jól focizott, és még 51 évesen is 10.7 másodperc alatt futja a 100 métert.
– Valószínű, hogy nem, mert kiszaladtunk az átigazolási időszakból…  – mondta az ügyvezető.

Ben Johnson egyébként napjainkban már boldog nagypapa, és nagy öröm számára, hogy unokája hozzá hasonlóan szintén az atlétikát választotta. A kanadai legenda készséges volt#!# a stadionban közös fényképeket készíthettek vele a Rákóczi játékosai és vezetői, és természetesen autogramokat is osztogatott a sportrajongóknak.