Csütörtök délután az M4 Sport stúdiójában tartották meg a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának sorsolását. A legjobb 64 között a Ceglédi VSE otthonában küzd majd csapatunk a továbbjutásért.

 

Az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga csapataival egészült ki a MOL Magyar Kupa mezőnye a harmadik fordulóra. Az NB I.-es csapatok kiemeltként várhatták a sorsolást, így az is biztos volt, hogy minden esetben idegenben kell pályára lépniük, hiszen ebben a körben is az alacsonyabb osztályú együttes a pályaválasztó. Azonos osztálybeli ellenfeleknél a korábban kevesebb hazai mérkőzésen szereplő csapat játszhat otthon, ha ez a szám megegyezik, akkor az elsőként kihúzott csapat lesz a pályaválasztó. Együttesünk a Gárdonyi VSC és a Bicskei TC legyőzése után került a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé, ahol ugyancsak egy harmadik ligás gárdával, a Cegléddel néz majd farkasszemet.

A Ceglédi VSE a harmadosztály Keleti csoportjában érdekelt, a MOL Magyar Kupában pedig a Taksony és a Törökszentmiklós legyőzésével került a harmadik körbe.

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának hivatalos játéknapjai a szeptember 18., szombat és a szeptember 19., vasárnap. A továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, úgy előbb kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, s ha ez sem vezetne eredményre, akkor büntetőkkel döntik el felek, hogy melyik csapat kerül a legjobb 32 közé.