Kihagyott egy tizenegyest, majd kettős emberhátrányba került, mégis gól nélküli döntetlent játszott Debrecenben a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. A somogyiak így 1-0-s összesítéssel búcsúztak a Magyar Kupa küzdelmeitől.

A negyeddöntő első mérkőzését a somogyi megyeszékhelyen nyerte meg 1-0-ra a DVSC-TEVA, így a kaposváriak nem voltak könnyű helyzetben. Ráadásul a pénteki, fontos újpesti bajnoki találkozó miatt alaposan megvariálta a csapatot a Sisa Tibor vezette szakmai stáb. Bátran kezdett a fiatalokkal teletűzdelt kaposvári együttes#!# a 6. percben Balázs B. 22 méteres lövését védte Verpecz, a kipattanót Farkas P. 7 méterről fölé lőtte. Egy perccel később Balázs B. fejelhetett volna gólt, Máté a gólvonalról fejelte ki a labdát.
A 13. percben Dombi adta jobbról középre a labdát, az érkező Nikolic elől Bank tűntette el a játékszert egy ügyes bevetődéssel. A 21. percben a megiramodó Yannick lőtt balról, 14 méterről, Hajdúch lábbal védett.
A Loki többet birtokolta a labdát, de nem tudott helyzetet kialakítani. A kaposvári fiatalok odafigyeltek, nem hibáztak a védelemben. A 35. percben Ramos találta el Kovács Olivér lábát a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. Balázs Benjámin lövése után viszont a kapufa tövéről pattant ki a labda… A 38. percben emberhátrányba került a Rákóczi#!# Kovács Olivér egy felelőtlen szabálytalanság után megkapta a második sárga lapját, így indulhatott zuhanyozni…
A 47. percben Balázs B. szép passza után Bebeto lőtt 12 méterről, középről, nem sokkal a kapu jobb sarka mellé. Öt perccel később Katona lőtt 25 méterről a kapu mellé. A 60. percben Illés ívelt be jobbról szabadrúgást, Rezes fejesét nagy bravúrral védte Hajdúch. Három percre rá Haruna csúszott rá páros lábbal Illésre, a játékvezető azonnal kiállította a kaposvári támadót.
A hajrában ráerősített a Loki, és egymás után alakította ki helyzeteit a somogyi kapu előtt. A 76. percben Illés bal oldali beadása után Nikolic lőtt fordulásból, ballal, 6 méterről a kapu mellé. A 80. percben Bódi távoli nagy lövését fogta magabiztosan Hajdúch. A 82. percben, kapu előtti kavarodás után, egy lövő-cselt követően Máté P. tekerte 10 méterről a kapu fölé a labdát. Egy perccel később, jobb oldali beadás után Meyé lőtt 11 méterről mellé. A 85. percben Nikolic tette balról középre a labdát, Major Ádám mentett a kapu torkából. A 88. percben Nikolic 4 méterről fejelt Hajdúch kapus ölébe.

Derekasan küzdött ezen az estén a Rákóczi, és kilenc emberrel is döntetlent ért el a bajnoki listavezető, hosszú hónapok óta veretlen DVSC-TEVA otthonában. Más kérdés, hogy a továbbjutást a hazaiak könyvelhették el. 
Debreceni VSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Debrecen, 1500 néző. V.#!# Szilasi.
Debrecen#!# Verpecz – Nikolov, Máté P., Ludánszky, Illés – Dombi (Meye, 58.), Ramos (Bódi, 69.), Spitzmüller, Lucas – Yannick (Rezes, a szünetben), S. Nikolic. Vezetőedző#!# Kondás Elemér
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Farkas P., Major, Bank, Jánvári (Pavlovic, 68.) – Addo, Sedlak – Katona, Kovács O., Balázs B. (Haruna, 54.) – Bebeto (Mustapha, 76.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Sárga lap#!# Meye (70.), illetve Kovács O. (20., 38.), Farkas P. (55.)
Piros lap#!# Kovács O. (38.), Haruna (63.)