Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Paksi FC csapata van a célkeresztben.

 

Az OTP Bank Liga NB I. 8. fordulójában a Paksi FC otthonában vendégszerepel csapatunk. A szombaton 17 órakor kezdődő találkozót hazaiak a kilencedik, míg együttesünk a tizenegyedik helyről várja. A két együttest csupán egy pont választja el egymástól, így fontos mérkőzés vár csapatunkra.

 

 

– A Diósgyőr legyőzését követően nagyszerű lett a hangulat az öltözőben, olyan, akárcsak a debreceni siker után volt – fogalmazott Csiki Norbert, csapatunk támadó középpályása. – Ilyen hangulatban mentünk neki a Puskás elleni meccsnek, ahol sajnos nem jól alakultak a dolgok az eredmény szempontjából, pedig a lehetőségeink megvoltak, ezért a DVTK ellen mindenképpen be akartuk gyűjteni a három pontot. Agilisan, jól játszottunk, talán eddig a Diósgyőr elleni volt a legjobb mérkőzünk, s ez hatással van a csapatra. Ugyanilyen elszántan várjuk a paksi találkozót is. A tolnai gárda szinte mindig odaér a középmezőnybe, volt, hogy az Európa-ligában is indult. Évek óta csak magyar játékosokra alapoznak, sok olyan labdarúgó van a keretükben, akivel korábban együtt játszottam, így jól ismerem, ismerjük őket. Tudjuk, hogy egy komplex, szervezett együttes, de az elmúlt fordulók során bizonyítottuk, hogy tudunk nyerni, mindenki ellen megvan az esélyünk a három pontra.

 

A paksiak az elmúlt hét forduló során két mérkőzést nyertek, hiszen hazai pályán legyőzték a Budapest Honvédot, valamint idegenben a Mezőkövesdet. Emellett elkönyvelhettek egy Újpest elleni ikszet, valamint négy vereséget. Utóbbiból ráadásul kettőt a mögöttünk hagyott két játéknapon (Paks–FTC 0–4 és ZTE–Paks 3–1). Ezeken a találkozókon hét gólt is kaptak, s csak egyet rúgtak. Azt is Böde Dániel, akit kiállította a játékvezető a ZTE ellen, így a szombati mérkőzésen nem számíthat a válogatott támadójára a tolnai gárda.

 

A két együttes örökmérlege teljesen kiegyenlített, hiszen eddig tizenhat alkalommal mérték össze erejüket a felek az első osztályban: ebből öt-öt győzelem mellett hat döntetlen született. A gólkülönbségnél a mérleg nyelve minimálisan az atomvárosiak javára billen, hiszen eddig 22 gólt lőttek a paksiak, míg együttesünk húszat, ez pedig 2,6 gólátlagot jelent mérkőzésenként. Ami érdekesség, hogy kétszer is esett nyolc gólt a két együttes mérkőzésén. Előbb 2008 augusztusában, mikor 5–3 arányban nyert Kaposváron a Paks, majd másodszor 2011 augusztusában, amikor 4–4-es döntetlennel zárult a kilencven perc.