Magabiztos győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupában a legjobb tizenhat közé a Rákóczi FC. Csapatunk már az első félidőben négy gólt szerzett, és végül 6-0-ra nyert az NB II-es Ajka otthonában. 

Ezúttal remekül kezdtünk, Waltner Róbert már a negyedik percben megszerezte a vezetést. A 35. percben egy hosszú bedobás után megcsúszó labdát lőtt a kapuba Balázs Benjámin, majd Waltner kétszer is pontosan célzott, így a győzelem sorsa már a szünetre eldőlt. A Rákóczi a térfélcsere után sem fogta vissza magát#!# előbb Thiam lőtt 22 méterről a kapuba, majd Zámbó beadása után Haruna alakította ki a végeredményt. A találkozó krónikájához tartozik még, hogy Major büntetőjét Posza Zsolt lábbal védte.

„A korán rúgott gólunk döntően befolyásolta a mérkőzést, nagyobb önbizalommal játszottunk. Végig higgadtan futballoztunk, és minden jó megoldás hitet adhat#!# még nem felejtettünk el focizni” – mondta a lefújás után Prukner László vezetőedző. 
Magyar Kupa, 4. forduló
FC Ajka – Kaposvári Rákóczi FC 0–6 (0–4)
Ajka, 200 néző. V.#!# Berke B. 
Ajka#!# Tulipán – Domján, Fodor, Köles, Péter P. (Gunther, 36.) – Horváth A., Kanta Sz. Sipos N. – Skriba (Varga T., 74.), Major N. – Sowunmi (Meiczinger, 73.). Vezetőedző#!# ifj. Mihalecz István
Rákóczi FC#!# Posza – Földes, Petrache, Kovács O., Zámbó – Pavlovic (Albert, a szünetben), Coroian – Balázs B., Thiam (Böjte, 59.), Haruna – Waltner (Luka, 67). Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Waltner (4., 40., 45.), Balázs B. (36.), Thiam (57.), Haruna (66.)