Mint arról beszámoltunk, csapatunk kétgólos vereséget szenvedett a Merkantil Bank Liga kilencedik fordulójában a DVSC együttesétől. A két vezetőedző így értékelte a találkozót:

 

Várhidi Péter, Kaposvári Rákóczi FC: – A Debrecen egy sokkal jobb erőkből álló csapat, amely ennek az osztálynak a favoritja. Nem hinném, hogy sok csapat fogja őket megverni. Ez nekünk sem sikerült, ennek megvannak az okai. Amikor Kaposvárra érkeztem, három nap után láttam, hogy mi a csapat gyengéje. Ezen próbálunk javítani, de az nem segít rajtunk, hogy háromnaponta mérkőzést játszunk. Nem lehet titkolni a hibákat, hiszen mindenki láthatta, hogy esélyünk sem volt arra, hogy labdákat szerezzünk, támadást építsünk. A csapat szétszakadt, a középpályán nem tudtuk megszerezni a visszafejelt labdákat. Ezekre készültünk, de jártányi erőnk nem maradt, ezen javítani kell.

 

Kondás Elemér, Debreceni VSC: – A hazai csapat jól kezdett, próbált ránk jönni, de az első perceket leszámítva végig uraltuk a találkozót. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, volt, hogy a kapusra is egy az egybe vittük a labdát. Egy-nullánál kicsit tartottam attól, hogy tud egy gólt szerezni a Kaposvár és ettől odalesz a magabiztos játékunk, de a második gólunk után már minden könnyen alakult. Tudtuk, hogy Szarka Ákosra figyelni kell, mert egy gólerős játékos, ezt most is bizonyította, így mindenképp kellett a harmadik gólunk ahhoz, hogy magabiztos legyen a győzelmünk. Úgy gondolom, hogy végig irányítottuk a találkozót és a helyzetek alapján rászolgáltunk a három pontra.