Vasárnap 17 órakor csapatunk is elkezdi, jobban mondva folytatja a Merkantil Bank Liga küzdelemsorozatát. A tavaszi nyitófordulóban kazincbarcikai Kolorcity Arénában szólítják majd pályára labdarúgóinkat.

 

Alsóházi rangadóval kezdi a tavaszi szezont NB II.-es labdarúgó-csapatunk, amely a tabella 17. helyét elfoglaló Kolorcity Kazincbarcika SC otthonában száll majd harcba a három pontért.

– Sokkal jobb lett volna úgy nekivágni a tavaszi szezonnak, hogy nem a hektikusság jellemzi a bajnokság őszi felének utolsó mérkőzéseit – mondta Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. –  Vasárnap már majdnem teljes kerettel tudunk kiállni, de sajnos vannak még sérültek, akik nem játszhatnak.

Csapatunk a koronavírus-járvány okozta problémák miatt csak a tabella tizenötödik helyéről várja a tavaszi rajtot, így fontos a jó kezdés.

–A tavaszi szezon elején nagyon koncentrálnunk kell, hiszen az ismert körülmények miatt eléggé visszaestünk a tabellán – tette hozzá csapatunk vezetőedzője. – A végén hiába szereztünk négy pontot, az csak arra volt elég, hogy stabilizáljuk a helyünket. A következő négy-öt forduló meghatározó lehet a jövőnk szempontjából, így nagyon szeretném, ha az elejétől kezdve gyűjtögetnénk a pontokat.

– Egy küzdelmes mérkőzésre számítok, amit az időjárás is befolyásolhat, hiszen a másodosztályba még soha nem kezdődött ilyen korán a tavaszi szezon – folytatta Várhidi Péter. – Mivel a Kazincbarcikának új stadionja van, így bízunk benne, hogy a pálya állapota is kitűnő lesz, így ez nem befolyásolja a játékot.