Pont nélkül zárta újpesti mérkőzését a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak az OTP Bank Liga 20. fordulójában 1-0 után még egyenlítettek Grumic fejesével, de a fővárosiak újabb két gólt szereztek a folytatásban, amivel el is döntötték a három pont sorsát. Sikerével a lila-fehér együttes megelőzte a somogyiakat a tabellán. 

Az első percben Kabát próbált ráijeszteni a vendégekre egy távoli lövéssel, de a labda elkerülte a hálót. Három perccel később Safaric vette célba az újpesti kaput, a középre tartó lövés nem okozott gondot Balajczának. A 9. percben Remili lőtt 16 méterről, Hajdúch megfogta a labdát. 
A 20. percben megszerezte a vezetést az Újpest. Kapu előtti kavarodás után Remili lőtt 8 méterről a kapu jobb sarkába. 1-0.
A 29. percben Barczi lőtt 18 méterről, Hajdúch ismét csak magabiztosan védett. Két perc sem telt el, és Safaric lőtt 20 méterről, Balajcza hárított. A 38. percben újra Safaric tűnt fel, de Balajcza megint kifogott rajta, egy percre rá Grumic lövését védte Balajcza.
A 48. percben Barczi esett el a tizenhatoson belül, de nem történt szabálytalanság. Az 50. percben Gujic került helyzetbe, de nem járt sikerrel. Az 52. percben egyenlített a Rákóczi! Pompás kaposvári támadás végén Gujic adott középre, a pontosan érkező Grumic pedig 7 méterről a kapu bal sarkába fejelt. 1-1.
Nem sokáig örülhettünk, az 54. percben újra előnybe került az Újpest. Kabát végezhetett el 23 méterről szabadrúgást, és a kaposvári kapu jobb oldalába csavarta a labdát. 2-1.
Az 57. percben Nagy P. lőtt 35 méterről kapura, Hajdúch szépen védett. A 65. percben Balázs B. 6 méterről vette célba a jobb sarkot, de Balajcza résen volt. Hosszú, eseménytelen időszakot követően a 83. percben Barczi lőtt 15 méterről, Hajdúch védett nagyot.
A 85. percben újabb gólt szerzett az Újpest, amivel el is dőlt a meccs sorsa. A csereként beállt Kovács D. adta balról középre a labdát, Kabát pedig becsúszva, 5 méterről a hálóba továbbított. 3-1.
Újpest FC– Kaposvári Rákóczi FC 3-1 (1-0)
Újpest, 2500 néző. V.#!# Becséri.
Újpest#!# Balajcza – Mihajlovic, Dvorschák, Litauszki, Pollák (Fodor, 71.) – Nagy P., Remili (Lázár, 77.), Vasiljevic, Simon K. (Kovács D., 66.) –  Barczi, Kabát. Vezetőedző#!# Zoran Spisljak. 
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Gujic, Zsók, Graszl, Jánvári – Hegedűs (Addo, 56.), Horváth T. – Pavlovic, Safaric (Haruna, 68.), Balázs B. (Mustapha, 86.) – Grumic. Vezetőedző#!# Sisa Tibor.
Gólszerzők#!# Remili (20.), Kabát 2 (54., 85.), illetve Grumic (52.)
Sárga lap#!# Pollák (33.), Vasiljevic (45.), Kabát (50.), illetve Balázs B. (61.), Jánvári (72.), Mustapha (88.).