Egyenlő létszámban az éllovas Puskás Akadémia ellen is jól tartotta magát a Kaposvári Rákóczi második számú labdarúgócsapata. Az NB II Nyugati csoportjában szereplő zöld-fehérek 0-0-s félidő után 4-0 arányban kaptak ki. A mérkőzés alakulását döntően befolyásolta, hogy a 44. percben a hazaiak hátvédjét, Kiss Attilát kiállította a játékvezető. 


A hazai pályán veretlen Rákóczi II. a bajnokságot hét győzelemmel és három döntetlennel vezető Puskás Akadémiát fogadta. A vendégek kezdőcsapatában három exrákóczis labdarúgó#!# Szakály Dénes, Zsolnai Róbert és Tóth Balázs is szerepet kapott. A tavaly még a DVTK-t dirigáló Benczés Miklós tanítványai jól kezdték a mérkőzést#!# előbb Kleinheisler hibázott ziccert, majd vagy húsz méterről Baracskai forgácsolta szét a felső lécet. A házigazdák túlélték az első tizenöt percet, és kezdtek kijönni szorításból. Komoly gólszerzési lehetőséget ugyan nem tudtak kialakítani, de a mezőnyben méltó ellenfelei voltak a Polonkai Attilát is a soraiban tudó Puskás FC-nek. A félidő utolsó percében Kiss Attila begyűjtötte második sárga lapját is. A szőrös szívű játékvezető, Kiss Norbert ezzel a döntésével helyzetbe hozta a vendégeket, akik már a második félidő második percében megszerezték a vezetést. Papucsek fejesgólja után alig telt el tíz perc, máris jött a következő találat. A görög Apostolopoulos talált a zöld-fehérek kapujába egy szögletet követően. A nagy mezőnyfölényben játszó Puskás Akadémia a 70. percben Gajdos révén végleg eldöntötte a mérkőzést, a pontot az i-re Zsolnai tette rá, aki fejjel vette be Horváth kapuját.

A kis Rákóczi a 11. fordulót követően tizenegy ponttal a tizenkettedik helyen áll az NB II Nyugati csoportjában, míg a vendégek továbbra is vezetik a bajnokságot. 

Kaposvári Rákóczi FC II. – Puskás Akadémia 0-4 (0-0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 150 néző. V.#!# Kiss N. (Kepe, Nagy T.)
Rákóczi II.#!#  Horváth L. – Földes, Major Á., Kiss A., Fenyvesi, Vadas (Garai, 61.), Kirchner, Kovacic, Böjte P. (Kuckó, 77.), Katona Gy. (Thian, 55.), Házi. Vezetőedző#!# Barna László
Puskás Akadémia#!# Czirjék – Margitics, Papucsek, Aposztolopulosz, Farkas N., Polonkai, Baracskai (Gajdos, 64.), Szakály D., Tóth B. (Soós, 81.), Kleinheisler (Moreira, 70.), Zsolnai. Vezetőedző#!# Benczés Miklós
Gólszerzők#!# Papucsek (47.), Apostolopoulos (57.), Gajdos (70.), Zsolnai (78.)
Piros lap#!# Kiss A. (második sárga lap után, a 44. percben)

Barna László#!# Egy jó csapat ellen játszottunk. Sajnos a kiállítás döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Remélem, a játékosok hamar túlteszik magukat ezen a vereségen.

Bencés Miklós#!# Be kell látni, hogy a kiállítás nagyban megkönnyítette a dolgunkat, ráadásul az első gólt is a legjobbkor rúgtuk. Úgy érzem, hogy jól futballozva hoztuk el a pontokat Kaposvárról. Sok sikert a hazaiaknak a folytatásban!